Vzala misku a postupně do ní přidávala sýr, vejce a mouku. Pak to hodila do rozpáleného oleje. Od té doby nechtějí jíst návštěvy nic jiného

Hledáte tip na rychlou večeři, na kterou postačí pár ingrediencí, které máte v ledničce nebo ve spíži? Už nehledejte dále, jelikož až vyzkoušíte tento recept, nebudete pro sebe ani pro svou rodinu vařit nic jiného. Unikátem je rozhodně to, že jde o recept, který je postavený na sýrech. Pokud je milujete, o důvod více proč ho zkusit.

Bez těchto ingrediencí to nepůjde

Možná vám jejich kombinace může přijít neobvyklá, ale určitě se jich nebojte. To proto, že vás ohromí výsledek, který bude chuťově dokonalý. Tedy v případě že budete mít pohromadě vše, co je třeba. A to:

  • 500 g strouhané mozzarelly
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 vejce
  • 100 g mouky
  • 1 lžičku oregana
  • 100 g strouhanky
  • 200 ml oleje

Příprava těsta je snadná

Jako první je třeba nachystat si těsto. Jeho příprava není rozhodně nijak složitá. Stačí smíchat jednotlivé ingredience v misce. Tedy oba druhy sýrů, dále oregano a samozřejmě i mouku. Těsto je třeba důkladně propracovat, aby bylo konzistentní a nemělo hrudky. Rozhodně ho nesolte, jelikož sýry jsou už tak slané, a tak bude chuť zcela dostačující.

Čtěte také: Vyzkoušejte cviky na hubnutí vnitřních stehen a ovládněte tuto problémovou partii

Vytvořte kuličky a obalte je ve strouhance

Když máte těsto hotové, je třeba zašít tvořit, pokud možno stejně velké kuličky. Vždy si vezměte kus těsta a v ruce vytvořte kuličku. Tu následně obalíte ve strouhance a potom ji dáte stranou. Takto budete pokračovat, dokud nespotřebujete všechno těsto. Tím jsou přípravné práce u konce a vy se můžete pustit k poslednímu kroku tohoto receptu.

Rozehřejte olej a smažte

Olej nalijte do menšího hrnce, aby byla vytvořena potřebná vrstva. Následně ho zahřejte a když má požadovanou teplotu, tak do něho postupně vkládejte sýrové kuličky, které budete smažit do zlatova. Ty hotové nehte okapat na papírové utěrce, která do sebe vsákne přebytečný olej. Kdo má doma fritovací hrnec, ten může místo tohoto postupu využít ten. Výsledek bude stejný. A to takový, že kdo vaše sýrové kuličky ochutná, ten si pochutná jako ještě nikdy. Přitom jsou tak jednoduché.