Vzala špagety, mleté maso a dala jej do jednoho pekáče. Během 10 minut připravila absolutně dokonalou večeři za pár deseti korun

Máte rádi italskou kuchyni, ale špagety si neděláte hlavně z toho důvodu, že vám připadají pracné? Že při tom zašpiníte několik hrnců a také vám dlouho trvá, než docílíte dokonalého výsledku? Potom je tento recept přímo pro vás. Jedná se o zapečené špagety z jednoho pekáče. Až je zkusíte, nebudete chtít jiné.

Ingredience jsou klasické

Pokud se podíváme na seznam ingrediencí, tak je třeba říci, že nejsou nijak výjimečné. Právě naopak. Jedná se o ty klasické, které znáte z většiny receptů na špagety. Nic jiného tedy potřebovat nebudete. Připravte si:

  • 500 g mletého masa
  • 250 g těstovin
  • 1 dl oleje
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g loupaných drcených rajčat
  • 150 g sýru

Jdeme na přípravu. Nejprve je nutné připravit základ

Jak na něj? Není to nic složitého. Vezměte si pekáč, dejte na něj olej a poté na něho vložte nakrájenou cibuli, kterou budete opékat. Je na vás, zda už dáte takto pekáč do trouby, nebo vše provedete na vašem sporáku. Když cibule chytne barvu, tak je na místě přidat také maso. I to opékejte, dokud nebude hotové. V tu chvíli máte nejdůležitější práci za sebou. Pekáč si proto připravte na další ingredience.

Čtěte také: Nejlepší hrnkové knedlíky všech dob. Zvládne je opravdu každý a od té doby již nebudete dělat jiné. Proč se trápit s klasickými recepty, když to jde mnohem jednodušeji? Stačí pár věcí a příloha k omáčce je hotova

Vložte těstoviny a zalijte rajčatovou omáčkou

Nyní k masu přidáte těstoviny. Může se jednat o nalámané špagety, ale třeba i o penne. Následně vše zalijte rajčatovou omáčkou a zamíchejte. Pokud by to bylo nutné, můžete přidat trochu vody. Takto dejte do trouby a nechte péct asi 30 minut při teplotě 180 stupňů. Cílem je, aby se špagety v rajčatové omáčce vařily a ta houstla.

Přidejte sýr a podávejte

Na závěr těstoviny v pekáči posypte strouhaným sýrem a zapněte ve své troubě funkci grilu. Díky tomu zajistíte sýru zajímavou barvu a to, že se rozpustí. Následně už stačí jenom vyndat a podávat. Až ochutnáte tak vám bude jasné, že jinak už těstoviny nikdy dělat nebudete. Tento recept je jednoduchý, rychlý a vhodný i pro úplného začátečníka. Dobrou chuť.