David Hampl
30 října, 2019

Špagety jsou typickým italským jídlem, stejně jako jsou i velmi oblíbeným pokrmem po celém světě. Při jejich přípravě zapomeňte na to, že je jenom polijete kečupem. Správné je nachystat si i omáčku na špagety. Te nemusí být nijak složitá. Ostatně tento recept vás o tom během chvíle přesvědčí.

Co budete potřebovat?

Aby se omáčka na špagety povedla, neobejdete se bez těch správných surovin. Ty v našem soupisu nejsou nijak výjimečné. Když se ale správně spojí dohromady, je výsledek zcela ohromující. Podívejte se, co si nachystat:

  • 1 kg mletého masa
  • 2 balení rajčatového protlaku
  • 6 stroužků česneku
  • 1 plechovku kukuřice
  • 2 cibule
  • Sůl a pepř
  • Oregano a bazalku

Začínáme masem

Máte vše potřebné? Tak začněte masovou složkou. Jako první si vezměte cibuli, kterou je třeba oloupat a najemno nakrájet. Vložte ji na rozpálenou pánev s trochou oleje a opékejte. Když začne hnědnout, můžete přidat mleté maso. To restujte do té doby, dokud nebude stoprocentně hotové. Následně ho nezapomeňte také osolit a opepřit. V tu chvíli máte to hlavní za sebou.

Přidejte ostatní ingredience

Jakmile je maso orestované, přidejte do pánve také rajčatový protlak a zamíchejte. Pokud je omáčka na špagety příliš hustá, tak ji můžete lehce naředit vodou. Dále přidejte také prolisovaný česnek a oregano i bazalku. Takto nechte chvíli provařit, aby došlo k propojení chutí. Vařte tak dlouho, dokud nejste spokojeni s tím, jakou konkrétní konzistenci vaše omáčka má. Na závěr už jenom přisypete kukuřici bez nálevu a je hotovo.

Můžete servírovat

Jak na to? Samozřejmě velmi jednoduše. Ve větším hrnci si uvařte špagety, které následně přecedíte. Poté k nim do hrnce přidáte omáčku a vše zamícháte. Dále přendáte na talíř, posypete sýrem a je hotovo. Uvidíte, že s touto omáčkou chutnají špagety stoprocentně nejlépe. A navíc je na přípravu tak jednoduchá, že si ji musí zvládnout nachystat opravdu každý. I ten, co vaření moc nezvládá.

Sdílejte článek