Za dveřmi návštěva a Vy jim nemáte co nabídnout ke kávě? Pak vyzkoušejte tento chutný Jahodový koláč, který budete mít hotový raz dva!

V současnosti jsou jahody na vrcholu popularity. V našem receptu však do Vašeho dezertu můžete dát jakékoliv dostupné bobule a plody: třešně, švestky, meruňky, broskve, jablka a nejen to …

Tento koláč je zkrátka nemožné popsat slovy. Jedná se o něco mezi koláčem, dortem a bublaninou. Moje rodina zbožňuje tento dezert pro jeho jedinečnou chuť a zajímavou strukturu: je hustý, neporézní a dokonale zachovává aroma chutných ovocných bobulí.

Co budete potřebovat?

  • 0,5 kg jahod
  • 100 g mouky
  • 60 g cukru
  • 10 g soli
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 50 g másla

Jak na to?

  1. V míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli.
  2. Do směsi poté přilijte mléko.
  3. Přidejte 4 vejce a vymíchejte vše pomocí mixéru.
  4. Roztavte máslo a přidejte jej do směsi.
  5. Důkladně omyjte a očistěte jahody.
  6. Pokud používáte rozebírací formu, tak ji vymažte máslem. Pokud používáte formu v celku, tak na její dno dejte pečicí papír a boky také vymažte máslem.
  7. Na dno formy poskládejte bobule.
  8. Pečlivě vylijte do formy těsto.
  9. Pečte dezert 15-20 minut při teplotě 200 stupňů. Potom snižte teplotu na 180 stupňů a pečte koláč ještě 30-40 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Čtěte také: Stiskněte tyto oblasti na svém těle a už se nikdy nebudete cítit unavení nebo nemocní: Stačí 15 sekund a poznáte blahodárné účinky