V současnosti jsou jahody na vrcholu popularity. V našem receptu však do Vašeho dezertu můžete dát jakékoliv dostupné bobule a plody: třešně, švestky, meruňky, broskve, jablka a nejen to …
Tento koláč je zkrátka nemožné popsat slovy. Jedná se o něco mezi koláčem, dortem a bublaninou. Moje rodina zbožňuje tento dezert pro jeho jedinečnou chuť a zajímavou strukturu: je hustý, neporézní a dokonale zachovává aroma chutných ovocných bobulí.
Co budete potřebovat?
- 0,5 kg jahod
- 100 g mouky
- 60 g cukru
- 10 g soli
- 200 ml mléka
- 4 vejce
- 50 g másla
Jak na to?
- V míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli.
- Do směsi poté přilijte mléko.
- Přidejte 4 vejce a vymíchejte vše pomocí mixéru.
- Roztavte máslo a přidejte jej do směsi.
- Důkladně omyjte a očistěte jahody.
- Pokud používáte rozebírací formu, tak ji vymažte máslem. Pokud používáte formu v celku, tak na její dno dejte pečicí papír a boky také vymažte máslem.
- Na dno formy poskládejte bobule.
- Pečlivě vylijte do formy těsto.
- Pečte dezert 15-20 minut při teplotě 200 stupňů. Potom snižte teplotu na 180 stupňů a pečte koláč ještě 30-40 minut.
Přejeme dobrou chuť!