David Hampl
10 ledna, 2020

Škrábete rádi brambory? Představa škrábání brambor mnoho lidí jistě pravděpodobně odradí. A přitom je to pohádkově snadné. Pomocí této metody se snadno zbavíte slupek od brambor, díky čemuž se budete moci rychleji věnovat přípravě vašeho oblíbeného pokrmu. Tato snadná metoda je populární po celém světě, ale u nás o ní ví stále málo lidí.

Bez slupky snadno a rychle

Už vás nebaví neustále škrábat brambory škrabkou nebo nožem? Odkrojené slupky mají tendenci neustále odlétávat pryč a vy je pak nacházíte po celé kuchyni. V případě použití této metody to nehrozí, protože bramborových slupek se zbavíte v okamžiku. Škrábání brambor se pro vás stane činností, kterou zvládnete snadno a rychle.

Trik je ve studené vodě

Pokud se rozhodnete metodu vyzkoušet, připravte si: kvalitní hrnec, ostrý nůž a brambory. Postup je jednoduchý a ušetříte s ním spoustu času. Buďte opatrní při zacházení s nožem, neboť zde může snadno dojít ke zranění.

Pokud máte vše nachystáno, můžeme začít. Vezměte si bramboru a pomocí nože ji kolem dokola jemně nařízněte, tak aby se řez na konci spojoval. Postupně tak nařízněte všechny brambory. Poté je vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Jakmile budou vařit, vypněte sporák a slijte vodu přes síto. Brambory opláchněte ve studené vodě, aby vás při další úpravě moc nepálily.

Stáhněte slupku rukou

Nyní uchopte bramboru do ruky a pomocí prstů druhé ruky jemně stáhněte polovinu slupky brambory. Uvidíte, že to půjde snadno a brambora zůstane celá. Následně tak odstraňte druhou polovinu a všechny zbylé brambory. Ty pak vložte zpět do hrnce, zalijte vodou a uvařte klasickým způsobem doměkka. Uvidíte, že si tento snadný způsob oblíbíte.

Pokud se vám tento postup líbí, sdílejte ho se svými přáteli a známými. Třeba je ochráníte před možným nebezpečím, které číhá na každého při škrábání brambor. Na nic nečekejte a běžte to rychle vyzkoušet.

Sdílejte článek