Zákusek ze salka a zakysané smetany BEZ PEČENÍ připravený za 15 minut: famózní spojení chuti kávy a krémového dezertu, jaké jste kdy jedli!

Už nevíte, co stále péct? Chcete-li potěšit své blízké něčím originálním s neodolatelnou chutí, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající dezert s příchutí kávy. Obrovskou výhodou je jeho snadná a velmi rychlá příprava. Velmi brzy si ho zamilujete nejen vy, ale všichni, kteří ho ochutnají. Recept je opravdu snadný, takže ho zvládne naprosto každý v pohodlí domova. Pojďte to vyzkoušet.

Rychle a bez pečení

Tento lahodný dezert je skvělý v tom, že jeho příprava nevyžaduje žádné pečení a je velmi rychle hotový. Osvěží vás v horkých dnech svou lahodnou chutí. Stačí jen smíchat a upravit všechny potřebné ingredience, vložit do lednice a za chvíli už si budete moci užívat báječnou chuť tohoto krémového zázraku. Krémová čokoládová chuť navíc může konkurovat dezertům z mnoha restaurací.

Smetana a Salko

Na přípravu budete potřebovat nějaký čas, ale v kuchyni rozhodně strávíte mnohem méně času než při klasické buchtě. Pokud si budete chtít dezert připravit, měli byste mít k dispozici následující ingredience a nástroje: smetana na šlehání, 500 g kysané smetany, 300 g kondenzovaného mléka, 1 sáček želatiny, 150 ml vody, dlouhé piškoty, a na polevu: 200 ml smetany ke šlehání a 160 g čokolády. Smetana a Salko tak vytvoří báječnou chuť.

Čtěte také: Chcete v kuchyni působit jako profesionál? Zde je 14 chytrých triků, které Vám s tím pomůžou!

Z lednice rovnou na stůl

Nyní se podívejme na postup přípravy krok za krokem. Smetanu si vyšlehejte do konzistence šlehačky. Kysanou smetanu vyšlehejte s kondenzovaným mlékem a šlehačkou v misce. Nechte nabobtnat želatinu a rozpusťte ji na mírném plamenu. Do misky s kondenzovaným mlékem nalijte šálek kávy a doslaďte mlékem. Do kávy namočte piškoty a rozložte je na pekáč. Želatinu smíchejte s krémem a tuto směs naneste rovnoměrně na piškoty. Následuje druhá vrstva kávových piškotů a zbytek krému. Horní část polijte připravenou polevou. Nechte ztuhnout v lednici a nakonec podávejte.