Zapečené rozmačkané brambory se sýrem a česnekem. Stačí když rozmačkáte brambory a přidáte tyto základní suroviny!

Nebaví Vás už k masu dokola připravovat pečené, vařené nebo šťouchané brambory? Hledáte něco, co bude trochu netradiční, ale použijete domácí suroviny, které máte hned po ruce? Tento recept na zapečené brambory se sýrem a česnekem to myslím splňuje na 100 %. Připravte si je spolu s naším receptem.

Co budete potřebovat

  • 4 brambory
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (kdo má rád, může i více)
  • 1 lžíci nasekané pažitky
  • 2 lžíce nastrouhaného sýru
  • 1 lžíci nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • jiné bylinky dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Brambory si pořádně omyjeme, neloupeme je však, ale ponecháme ve slupce. Vložíme je do hrnce s vodou a vaříme klasicky 15-20 minut.

V misce si mezitím smícháme olivový olej a česnek.

Čtěte také: Vyberte si peříčko a zjistěte, co vaše duše potřebuje pro opravdové štěstí

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Položíme na něj uvařené brambory a pomocí vidličky je trochu rozmačkáme. Na každý brambor pak dáme trošku olivového oleje s česnekem, posypeme solí a pepřem, případně bylinkami.

Na samí konec přidáme parmazán a strouhaný sýr a celé to dáme zapéct do trouby na 7-10 minut. Pokud máte funkci grilování, je to ještě lepší.

Podáváme s masem, případně se zakysanou smetanou nebo kyselým zelím. Dobrou chuť!