Zapomeňte na klasické dezerty. Upečte si krupicový koláč. Původem pochází z Alžírska a tak vás zaujme i jeho exotická chuť. Ohromí i rychlá i jednoduchá příprava, která spočívá v tom, že ho pečete na pánvi

Máte chuť na něco zajímavého a opravdu chutného? Pokud ano, zkuste tento unikátní exotický recept. Tím je krupicový pie, který pochází Alžírska. Z této exotické země, kde je tento krupicový koláč velmi populární pochoutkou. Kvůli jeho ochutnávce samozřejmě nemusíte jezdit až do této daleké exotické země, jelikož si ho můžete připravit i doma, v České republice.

Jedná se o jedno z alžírských národních jídel. Co na něj budete potřebovat?

Unikátem tohoto koláče je rozhodně to, že patří mezi jedno z alžírských jídel. I proto je vhodné tento krupicový koláč zkusit. Jeho originální název je Mshusha a kdo někdy danou zemi navštíví, rozhodně ho velmi brzy ochutná. Zaujme na něm jak jeho chuť, tak i přísada medu, nebo i to, že se peče na pánvi. Pokud ho chcete vyzkoušet i bez cestování, tady je seznam surovin, bez kterých se neobejdete. Co si připravit?

  • 6 lžic krupice
  • 5 lžic medu
  • 3 lžíce oleje
  • 7 vajec
  • 10 gramů prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Je vidět, že soupis ingrediencí není nijak složitý. Jak doporučují samotní Alžířané, rozhodně byste neměli šetřit na kvalitě medu, jelikož právě ten je tím nejdůležitějším, díky čemuž bude mít krupicový koláč dokonalou chuť.

Čtěte také: Smutná zpráva: Ve věku 80 let nás opustil legendární herec a dabér Ladislav Županič

Jdeme na to. Základem je správná konzistence těsta

Aby se krupicový koláč opravdu povedl, je na místě zajistit, aby těsto mělo správnou konzistenci. Jako první proto vezměte vajíčka, která je třeba důkladně rozšlehat v míse. Když je hotovo, postupně do nich vmíchejte také krupici. Vznikne lehce kašovitá hmota, do které následně přidáte i všechny ostatní ingredience. Důležité je, aby kvůli krupici nevznikly hrudky a aby se vše co nejlépe propojilo. Tak máte jistotu, že se jídlo zvané Mshusha opravdu povede.

Nikoliv do trouby, ale do hlubší pánve

Jakmile jste s kvalitou těsta spokojeni, už si můžete připravit hlubší pánev. Tu lehce rozehřejte a poté do ní nalijte trochu oleje. Tím eliminujete riziko toho, že bude koláč připálený. Následně už jenom nalijte těsto a několikrát pánví hýbněte, aby se těsto rozlilo na všechna místa a na horní straně bylo hezky rovné.

Takto smažte na mírném plamenu po dobu zhruba 5 minut. Potom si vezměte obracečku a koláč opatrně otočte. Z druhé strany není nutné smažit tak dlouho. Zde postačí doba okolo 3 minut. Poté je koláč hotovo a můžete ho vyklopit na talíř. Zde ho nechte chvíli ochladit, zakrojte ho a můžete ochutnat. Buďte si jisti, že Mshusha vás zaručeně nadchne.