Zapomeňte na klasické dezerty. Upečte si krupicový koláč. Původem pochází z Alžírska a tak vás zaujme i jeho exotická chuť. Ohromí i rychlá i jednoduchá příprava, která spočívá v tom, že ho pečete na pánvi -
Menu

Zapomeňte na klasické dezerty. Upečte si krupicový koláč. Původem pochází z Alžírska a tak vás zaujme i jeho exotická chuť. Ohromí i rychlá i jednoduchá příprava, která spočívá v tom, že ho pečete na pánvi

Máte chuť na něco zajímavého a opravdu chutného? Pokud ano, zkuste tento unikátní exotický recept. Tím je krupicový pie, který pochází Alžírska. Z této exotické země, kde je tento krupicový koláč velmi populární pochoutkou. Kvůli jeho ochutnávce samozřejmě nemusíte jezdit až do této daleké exotické země, jelikož si ho můžete připravit i doma, v České republice.

Jedná se o jedno z alžírských národních jídel. Co na něj budete potřebovat?

Unikátem tohoto koláče je rozhodně to, že patří mezi jedno z alžírských jídel. I proto je vhodné tento krupicový koláč zkusit. Jeho originální název je Mshusha a kdo někdy danou zemi navštíví, rozhodně ho velmi brzy ochutná. Zaujme na něm jak jeho chuť, tak i přísada medu, nebo i to, že se peče na pánvi. Pokud ho chcete vyzkoušet i bez cestování, tady je seznam surovin, bez kterých se neobejdete. Co si připravit?

  • 6 lžic krupice
  • 5 lžic medu
  • 3 lžíce oleje
  • 7 vajec
  • 10 gramů prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Je vidět, že soupis ingrediencí není nijak složitý. Jak doporučují samotní Alžířané, rozhodně byste neměli šetřit na kvalitě medu, jelikož právě ten je tím nejdůležitějším, díky čemuž bude mít krupicový koláč dokonalou chuť.

Jdeme na to. Základem je správná konzistence těsta

Aby se krupicový koláč opravdu povedl, je na místě zajistit, aby těsto mělo správnou konzistenci. Jako první proto vezměte vajíčka, která je třeba důkladně rozšlehat v míse. Když je hotovo, postupně do nich vmíchejte také krupici. Vznikne lehce kašovitá hmota, do které následně přidáte i všechny ostatní ingredience. Důležité je, aby kvůli krupici nevznikly hrudky a aby se vše co nejlépe propojilo. Tak máte jistotu, že se jídlo zvané Mshusha opravdu povede.

Nikoliv do trouby, ale do hlubší pánve

Jakmile jste s kvalitou těsta spokojeni, už si můžete připravit hlubší pánev. Tu lehce rozehřejte a poté do ní nalijte trochu oleje. Tím eliminujete riziko toho, že bude koláč připálený. Následně už jenom nalijte těsto a několikrát pánví hýbněte, aby se těsto rozlilo na všechna místa a na horní straně bylo hezky rovné.

Takto smažte na mírném plamenu po dobu zhruba 5 minut. Potom si vezměte obracečku a koláč opatrně otočte. Z druhé strany není nutné smažit tak dlouho. Zde postačí doba okolo 3 minut. Poté je koláč hotovo a můžete ho vyklopit na talíř. Zde ho nechte chvíli ochladit, zakrojte ho a můžete ochutnat. Buďte si jisti, že Mshusha vás zaručeně nadchne.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si…

Čeká vás návštěva a vy ji chcete něčím pohostit? Jestliže ano a zároveň nevíte, čím by to mělo být, máme…
RECEPTY

Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo…

Když máte chuť na maso, je několik možností, co si připravit. Když ale nechcete opakovat stále ty stejné recepty na…
RECEPTY

Běžné kuřecí řízky jistě znáte. Máte už jich dost a…

Zažíváme to téměř všichni. Když přijdeme odpoledne či navečer domů, jsme po celém dni v práci většinou tak unavení, že…
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
RECEPTY

Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…