Zapomeňte na klasiku a zamilujte si tvarohové palačinky – jiné už dělat nebudete!

Recept na tvarohové palačinky ocení nejen ti, kteří se snaží žít zdravě a ze svého jídelníčku vyřadili bílou mouku, ale zamilují si ho i ti, kteří chtějí zhubnout a tu a tam je honí mlsná na něco sladkého. Můžu vám zaručit, že jakmile tyhle tvarohové palačinky jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete dělat žádné jiné!

Palačinky miluje snad úplně každý. Všichni známe tradiční recept, do kterého přijde mléko, vajíčko a mouka. Proč to ale dělat pořád stejně, když s minimální námahou můžete vykouzlit luxusní palačinky, jejichž základem je tvaroh?!

Tvarohové palačinky můžete mlsat bez výčitek!

Tvarohové palačinky si můžete dopřát bez výčitek a udělat si je klidně i k večeři, což je doba, během které je pro mnoho lidí veškeré sladké jídlo jednoduše tabu. Vy se ale odteď nebudete muset omezovat a klidně račte mlsat, co hrdlo ráčí!

Čtěte také: Chce se Vám plakat? Tak plakejte, pro Vaše tělo a celkové zdraví je to prospěšné!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 2 vajíčka
  • 4 polévkové lžíce jemného tvarohu
  • 120 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce vanilkového pudinku

A to je všechno. Více ingrediencí není pro přípravu tvarohových palačinek potřeba. Z tohoto množství surovin uděláte cca 6 palačinek, takže pokud vám zachutnají (a já věřím, že rozhodně ano!), upravte si jejich množství podle potřeby.

Jak postupovat při přípravě?

  1. Všechny přísady pečlivě promíchejte a vytvořte hladké, krémové těsto.
  2. Na nepřilnavé pánvi poté smažte tak, jak jste u palačinek zvyklí.
  3. Po usmažení můžete naplnit čímkoli, co máte rádi, nebo na co zrovna máte chuť.

Doporučuji opravdu používat nepřilnavou, ideálně teflonovou pánev, protože tvarohové palačinky jsou velmi jemné a mají tendence se jak připalovat, tak i trhat, tak si na to dejte pozor.

Věřím, že si pochutnáte!