Zde je tajemství proč vařit brambory v sladké vodě: Od této chvíle to bude jediný způsob, jak je dělám!

Brambory jsou jednou z nejčastějších plodin, která se v našich i světových kuchyních zpracovává. Jsou jednoduché na zpracování, mají v sobě hodně důležitých látek, tělo si s nimi snadno poradí a chutnají skvěle. Brambory jsou základní přílohou mnoha pokrmů a někteří lidé si bez nich nedokáží stolování představit. Bramborová kaše, bramborové placky, bramborové šišky, bramborové knedlíky, pečené brambory, americké brambory, vařené brambory nebo třeba hranolky. K tomu všemu jsou brambory potřeba. Brambory jsou po dlouhá léta velmi oblíbené a lidé je milují. Jejich zpracovávání se poněkud liší v závislosti na výsledné formě brambor. Dnes se podíváme, jak nejlépe připravovat klasické vařené brambory ve vodě.

Vařené brambory

Brambory můžete péct, smažit nebo třeba vařit. Vaření je zřejmě nejčastějším způsobem, a proto se na něj zaměříme. Není totiž vaření jako vaření. Ukážeme si způsob, díky kterému už nikdy nebudete chtít vařit brambory jinak. Díky tomuto skvělému způsobu vaření ve sladké vodě totiž dosáhnete excelentních brambor, které si všichni ve vašem okolí zamilují, včetně vás samotných.

Trik našich babiček

Jde o velmi jednoduchý trik, který pochází z lidového bohatství a mistrovství. S tímto trikem budou vaše brambory chutné stejně tak, jako ty, které jste jedli jako malé děti. Jistě si pamatujete na brambory, které chutnaly naprosto božsky a nemohli jste se jich nabažit že? Pokud se vám v poslední době takové brambory nedaří udělat, tento trik vám s tím pomůže. Stačí, když budete postupovat podle těchto kroků.

Čtěte také: Kamarádka mi řekla, abych do pecky od avokáda napíchla 4 párátka.

Chutné a královské brambory

Brambory opláchněte, případně oloupejte, a vložte do hrnce. Zalijte je dostatečným množstvím vody, aby byly všechny ponořené. Přidejte klasicky sůl, ale také trochu cukru. Brambory klasickým způsobem uvařte a vodu slijte. Následně vložte hrnec s bramborami zpět na plotnu a vařte několik málo minut. Rovnoměrně je promíchávejte, aby se nepřipálily. S tímto trikem budou vaše brambory chutné, jemné a královské.