David Hampl
21 dubna, 2020

Máte rádi cibuli a časti ji přidáváte do pokrmů? Nebaví vás neustálý pláč, který je součástí loupání a krájení cibule? Chcete si krájení užít, a ne u toho vždy spotřebovat zásobu kapesníků? Máme pro vás zaručený trik, s jehož pomocí snadno a rychle oloupete cibuli, aniž byste uronili jedinou slzu. Nechte si pláč na něco jiného a užijte si krájení cibule na maximum. Uvidíte, že vás začne práce s cibulí bavit a začnete ji používat mnohem více. Cibule je přeci velmi zdravá a dokáže navíc dát pokrmům opravdu excelentní chuť. Vyzkoušejte trik a nechte se překvapit.

Základ kuchyně

Cibule je známá téměř všem, neboť je to základní surovina většiny jídel. Některá jídla bez cibule ani nemohou existovat, a proto je cibule velmi populární surovinou, která se používá po celém světě. S používáním a zpracováváním cibule ovšem souvisí i určitá nepříjemnost, kterou také jistě dobře znáte. Ronění slz u jejího krájení nemusí být pro mnoho lidí příjemné, a proto vám radíme vyzkoušet osvědčený trik, kterým slzení zabráníte.

Vykrojte spodní kužel

Nechcete-li při krájení cibule plakat, vyzkoušejte trik, který používají šéfkuchaři po celém světě. Denně zpracovávají velké množství cibule, takže by si normálně oči vyplakali. Jejich metodou je odkrojit spodní části cibule, ze které vyrůstají kořeny. Právě zde se totiž nachází nejvíce složek, které podporují vznik slz. Je nutné vykrojit kužel, a nikoliv jen vodorovný řez. Tato metoda je velmi populární a jistě si ji zamilujete.

Lednice nebo studená voda

Další možností je krájet cibuli v brýlích na potápění nebo lyžování. Stejně tak je velmi hojně používaná metoda s ledničkou. Vložte cibuli před krájením do lednice a nemusíte se bát slz. Pomůže také krájení u ventilátoru nebo loupání ve studené vodě. Máte-li nějaké své osvědčené metody, neváhejte se o ně podělit. Každá rada je dobrá a vítaná.

Sdílejte článek