Zdravý recept, který zasytí, ale nebude Vám po něm těžko! Zapečené cukety plněné italskou klobáskou!

Ideální tip na lehkou večeři, který příjemně zasytí, ale přitom Vás příliš nezatíží. Milujete-li cuketu, pak tento recept určitě vyzkoušejte! Jedná se o další zdravou alternativu, jak tuto výbornou a chutnou zeleninu zpracovat.

Co budete potřebovat?

  • 4 velké cukety, rozkrojené na polovinu
  • 2 ČL extra panenského olivového oleje
  • 4 italské klobásky (párky) dle Vaší chuti, nakrájené nadrobno
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 3/4 šálku strouhané mozzarelly
  • 1/2 šálku strouhaného tvrdého sýru
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
  2. Cukety si rozkrojte na polovinu a opatrně vydlabejte vnitřky.
  3. Ve velké pánvi si při střední teplotě rozehřejte olej.
  4. Poté přidejte klobásku nakrájeno na drobno a smažte cca 6 minut.
  5. Hotovou klobásku následně přeneste do větší misky, přidejte strouhanku, 1/2 šálku mozzarelly, tvrdý strouhaný sýr dle Vaší chuti, česnek a bazalku.
  6. Cukety poté naplňte připravenou směsí a nahoře posypte zbývající 1/4 šálku mozzarelly.
  7. Pečte, dokud nebude cuketa jemná a sýr zlatý, cca 15 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Tyto všechny nemoci mohou být způsobeny mikrovlnnými troubami a vy to pravděpodobně ignorujete.