Zelné listy naplnila mletým masem a dala do formy na bábovku. Od té doby, co jsem vyzkoušela tento recept, se ho ostatní nemohou nabažit!

Mám velmi ráda zelí, takže když jsem uviděla tento recept, uvařila jsem ho rovnou na nedělní oběd. Dokonce i moje děti, které ze zelí nejsou nadšené, se oblizovali až za ušima. Líbilo se jim, že náš oběd vypadá jako bábovka. Recept je velmi jednoduchý, chutný a je to perfektní tip, pokud Vám docházejí nápady, co na oběd.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 500 g mletého masa
  • 200 g rýže
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 kg zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml rajčatové šťávy, nebo rajčatového protlaku smíchaného s vodou
  • špetku soli
  • špetku pepře

Jak na to?

Připravíme si suroviny.

Obereme vnější listy zelí a dáme je vařit do osolené vody po dobu několika minut, dokud nejsou měkké. Připravíme si formu na bábovku a vyskladáme ji uvařenými listy zelí. Snažíme se, aby byly všude rovnoměrně.

Čtěte také: Milujete sladké, ale zároveň se snažíte zhubnout? Pak vyzkoušejte tento výborný recept na koláč z ovesných vloček!

Cibuli si nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme a dáme do hrnce spolu s rajčatovou šťávou, nebo zředěným protlakem. Směs dobře promícháme, přivedeme do varu a necháme vařit po dobu 5 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Rýži si uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Následně rýži smícháme s mletým masem, dušenou zeleninou a zakysanou smetanou. Opepříme a směs pořádně promícháme.

Směsí naplníme formu vyloženou zelnými listy. Na vrch poklademe další listy tak, abychom směs úplně zakryli. Následně dáme do trouby.

Pečeme na 180°C, cca po dobu 1 hodiny.

Podáváme horké se zakysanou smetanou.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Dobrou chuť!