Jak zhubnout 5 kilogramů za 1 týden bez drastické diety? S touto chutnou polévkou Vás hubnutí bolet nebude!

Nejsou zdravé diety, při kterých se nehubne zdravě. Aby byla dieta dietou, tělo musí ze sebe vyplavit toxiny a s nimi začnou jít dolů i kila. Jak toho dosáhnout? Třeba znát ty správné potraviny. Takový boršč je na to jako stvořený!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Základem je tekutina

Abychom docílili přesně to, o čem píšeme, musíte se boršč nejprve naučit vařit. Tedy, ten správný, který Vás detoxikuje a rozjede metabolismus k hubnutí.

Co budete potřebovat?

Čtěte také: 3 tipy na čokoládovou polevu, díky kterým se Vám už nikdy při krájení nerozláme!

  • 2-3 PL rostlinného oleje
  • 1 cibuli
  • 1 menší celer
  • 1 mrkev
  • 1 papriku
  • 1 menší zelí, nebo ½ větší hlávky
  • 1 cuketu
  • 1 menší červenou řepu
  • ½ šálku klíčků
  • 2-3 PL rajčatového protlaku
  • vodu
  • sůl a pepř dle chuti
  • petrželku dle chuti

Jak na to?

Veškerou zeleninu si omyjte a cibuli, celer, mrkev a červenou řepu očistěte. Nakrájejte na tenčí plátky a nastrouhejte. Pak ji dejte osmahnout na olej a když se zelenina lehce opeče, přidejte rajčatový protlak.

Zelí, papriku a cuketu si nakrájejte a přidejte k zelenině a vše zalijte vodou. Přidejte sůl, pepř a nasekanou petrželku. Když je veškerá zelenina uvařená, pomixujte ručním mixérem na krém. Dochuťte a podávejte s troškou smetany navrchu.

Den první

Během prvního dne vydatné borščové diety jezte jen ovoce, pijte jen vodu, kávu a čaje bez cukru a mléka, a jezte zdravý boršč.

Den druhý

Druhý den jezte kromě boršče do sytosti i veškerou ostatní zeleninu, kromě fazolí. Na večeři si připravte například pečené brambory, okořeňte je a polijte trochou rozpuštěného másla. Boršč můžete jíst do sytosti.

Den třetí

Během tohoto dne můžete jíst kromě boršče i všechnu zeleninu a ovoce, ale vynechejte brambory a banány.

Den čtvrtý

Čtvrtý den patří mléce, které si můžete dopřát během celého dne, včetně přidání do kávy nebo černého čaje. Nezapomeňte na vydatný boršč a hodně ovoce a zeleniny. Mléko během čtvrtého dne můžete konzumovat hlavně proto, abyste do těla dostali dostatek bílkovin.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Den pátý

Na pátý den si udělejte půst. Najezte se do sytosti jen jednou během dne, a to boršče a vařeného libového hovězího nebo kuřecího masa. Pokud máte pocit, že jste hladoví, hoďte si do úst rajče namísto sladkého jablíčka. Zasytí Vás stejně.

Den šestý

Opět můžete jíst hovězí nebo kuřecí maso, ale pozor, pouze uvařené nebo dušené. Jídelníček doplňte o listovou zeleninu.

Den sedmý

Sedmý den si už konečně můžete dopřát talíř vařené rýže a čerstvé ovocné šťávy, hoc i s mlékem. Během tohoto dne připravujte Vaše tělo už na běžný režim, který další den začne. Nezapomeňte se alespoň jednou během dne najíst boršče.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Boršč je vydatná a zdravá polévka, která je dostatečně hustá, aby zasytila a zároveň dostatečně bohatá na suroviny, aby Vám nechybělo nic z vitamínů a minerálů, které přijímáte do těla během běžných dnů. Nezapomeňte se poctivě připravovat, dieta z boršče není jednoduchá, ale dá se zvládnout. Vaše tělo se perfektně nastartuje a hubnutí už půjde samo od sebe.

Hodně štěstí!