Zjistěte, co se stane s vaším tělem, když sníte 1 vejce každý den

Máme pro vás velmi zajímavou zprávu o konzumaci vajec a jejich vlivu na naše zdraví a na náš organismus. Všichni víme, že zdravotnické organizace vydaly varování o cholesterolu ve vejcích. Dnes vám však ukážeme několik dobrých důvodů, proč byste měli konzumovat více vajec. Pokud budete jíst vejce každý den, stanou se vašemu tělu následující věci.

Zbaví vás stresu

Posílí se imunitní systém. Jedno nebo dvě vejce denně pomáhají v boji proti infekcím, protože vejce jsou bohaté na selen, což je velmi prospěšná látka, která posiluje imunitní systém. Sníží se stres a zmírní se úzkost: Vejce obsahují aminokyseliny, které podporují duševní zdraví a regulují uvolňování serotoninu, což je neurotransmiter odpovědný za relaxaci, klid a dobrou náladu.

Začne se regulovat hladina cholesterolu: Vejce má 200 ml cholesterolu, ale zdaleka nejsou úplně zdravá, protože mají nízký obsah tzv. špatného cholesterolu (LDL) a mají vysokou hladinu dobrého cholesterolu (HDL).

Čtěte také: Lepší než chlebíčky. Chuťovka z listového těsta hotová za 5 minut

Posílí zuby a kosti

Zlepší se zdraví zubů a kostí. Vejce jsou spolu se sluncem nejlepším zdrojem vitamínu D. Tento vitamin je nezbytný pro růst a vývoj kostí a zubů. Kromě toho podporují vstřebávání vápníku, který je rozhodující pro metabolismus, trávení a zdraví srdce.

Dále se zlepší kognitivní funkce. Vejce obsahují cholin, směs, která je prospěšná pro vědomí. Podle různých studií cholin snižuje pravděpodobnost, že budete trpět demencí nebo neurologickými poruchami, jako je Alzheimerova choroba. Vejce pečují o pokožku. Je to jídlo, které obsahuje vysoký hodnotu vitamínů B, který je zásadní pro zdraví vlasů a pokožky, jakož i pro správnou funkci jater a očí. Kromě toho jsou vejce zvláště bohatá na vitamín B2 a B12. Studie ukázaly, že vitaminy B jsou nezbytné pro zdraví kognitivního a nervového systému.

Pomáhají s hubnutím

Podporují hubnutí, neboť produkují skvělý pocit sytosti. Jsou tedy perfektním řešením pro snídani. Pomáhají vyhýbat se touhám, regulovat chuť k jídlu a snižovat riziko přebytečného jídla. Chrání zdraví našich očí, neboť obsahují dva antioxidanty, lutein a zeaxanthin, které zlepšují vidění a podporují zdraví očí. Kromě toho snižují riziko katarakty nebo makulární degenerace.