Zjistěte, jaké kuchyňské triky Vám ulehčí život v domácnosti a jaké mýty Vám život mohou zkomplikovat!

Ukázalo se, že ne všechny triky a tipy, které naleznete na internetu, jsou skutečně užitečné a ulehčí Vám život.

My jsme se však dnes rozhodli Vám představit top 10 životních triků – některé z nich jsou opravdu skvělé a užitečné v kuchyni, zatímco některé jsou pouze mýty!

Krájení rajčat na polovinu

Čtěte také: Takto ovlivňuje spánek na levé straně vaše zdraví. Tohle by si měl přečíst opravdu každý

Trik! Umístěte rajčata na prkýnko, či jinou zeleninu kulatého tvaru, a zakryjte je talířem. Držte horní talíř tak, abyste vše udrželi na místě a opatrně rajčata rozřízněte.

Výsledek! Funguje to! Jen se ujistěte, že máte velmi ostrý a dlouhý nůže.

Chlazení nápojů

Trik! Chcete-li rychle ochladit Váš oblíbený nápoj, obalte skleněnou lahev do mokré papírové utěrky a vložte ji do mrazničky.

Výsledek! Je to mýtus! Lahev zabalená do vlhké utěrky ochlazuje přesně stejnou rychlostí jako lahev nezabalená.

Oddělení vaječného žloutku od bílku

Trik! Vše, co potřebujete, je běžná plastová láhev, která rychle oddělí vaječný žloutek od bílku. Vyklepněte vejce na talíř, pak vezměte láhev a jemně z ní vytlačte vzduch. Umístěte hrdlo láhve do blízkosti žloutku a pomalu uvolněte láhev. Vaječný žloutek se do lahvičky dostane docela snadno. Pak zmačkněte láhev a žloutek z ní vypadne.

Výsledek! Je perfektní! Tento trik nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti. Silně doporučeno!

Očištění jahod

Trik! Můžete použít jednoduše brčko, kterým lehce vydloubnete šťopku. Jednoduše zatlačte brčko skrz jahodu a zelená listová část snadno odpadne.

Výsledek! Úplně funguje! Pouze jedna poznámka! Použijte tento super jednoduchý trik pro menší jahody, zatímco pro ty větší používejte tradiční metodu trupem nože.

Krájení měkkého sýra a tvarohu

Trik! Použijte zubní nit pro nařezání dokonalých plátků měkkého sýra, tvarohu či dortu. Odřízněte požadovanou délku nitě, pevně ji držte na obou koncích a produkt odřízněte.

Výsledek! Je perfektní! Na rozdíl od nože se niť nedrží na sýru a pomůže Vám dostat pěkné tenké plátky. Situace s dorty je trochu obtížnější. Chce to ale jen trochu cviku a budete moci jíst koláče a dorty dokonalého tvaru.

Oloupání vařeného vejce pomocí lžíce

Trik! Udeřte širokým koncem lžíce na povrch vajíčka, abyste prolomili skořápku a rozdrtili vzduchovou kapsu. Přeneste lžíci mezi vejce a skořápku pečlivě sejměte.

Výsledek! Nefunguje! Kromě toho je to opravdu časově náročný proces!

Doporučujeme použít jiný trik! Jakmile jsou vajíčka uvařena, vylijte vroucí vodu a naplňte hrnec studenou vodou. Pak zavřete víko. Na konci můžete jednoduše opláchnout rozbité skořápky z vajec.

Otevření zavařovačky pomocí lepicí pásky

Trik! Použijte pásku pro snadné otevření těsně uzavřených nádob. Přilepte pásku na vrchní stranu víka. Držte nádobu jednou rukou a druhou přitáhněte páskou.

Výsledek! Je to kompletní selhání! Ve skutečnosti je to vynikající způsob, jak na sebe vylít polovinu obsahu nádoby.

Doporučujeme místo toho použít jiný trik! Vezměte si gumové rukavice, nebo položte gumovou pásku kolem víka, abyste mohli nádobu snadno otevřít.

Udržování vroucí vody

Trik! Umístěte dřevěnou lžičku na hrnec s vroucí vodou a voda se bude dál vařit.

Výsledek! Není to mýtus. Voda stále bude vřít.

Vytvoření křupavé 1-den staré pizzy

Trik! Ohřívání Vaší jednodenní pizzy v mikrovlnné troubě se sklenicí vody způsobí, že kůra bude opět křehká.

Výsledek! Lež! Kůra nebude tak křupavá a chutná jako předtím.

Loupání kiwi, avokáda a manga.

Trik! Můžete snadno oloupat kiwi, mango nebo avokádo pomocí běžného skla. Nakrájejte ovoce na polovinu, položte ovoce na okraj skla a posuňte ho dolů, jak je znázorněno na obrázku.

Výsledek! Ve skutečnosti to nefunguje! Musíte být opravdovým profesionálem k oloupání ovoce tímto způsobem, nebo Vám z ovoce zbyde jen čerstvé pyré. Pokud opravdu chcete rychle oloupat kiwi nebo mango, stačí si vzít na pomoc lžíci.