- 1 brambora
- 1 mrkev
- 100 gramů kuřecích prsou
- 100 gramů granátového jablka – semen
- 50 gramů švestek
- 1 řepa
- 100 gramů žampionů
- 5 vlašských ořechů
- Dostatek majonézy
Nejprve si připravte tvrdou zeleninu
Jak můžete celkem jasně vidět na ingrediencích, tak salát s granátovým jablkem a kuřecím masem samozřejmě obsahuje také zeleninu. Jedná se o druhy, které je nutné před použitím tepelně upravit. Nebojte se ničeho složitého, jelikož danou úpravou bude prosté vaření. Nejprve oloupejte bramboru a dejte ji klasicky uvařit. Stejně tak dejte uvařit i oloupanou mrkev. To stejné nezapomeňte udělat také s červenou řepou. Není samozřejmě problémem vařit vše v jednom hrnci. Jenom pozor na to, že každý zelenina se vaří jinou dobu a tak bude na místě ji průběžně vyndávat, až bude hotová. Tím máte základ na salát připraven.
Když uvařená zelenina lehce vystydne, je třeba ji také připravit k tomu, aby byla použitelná na salát. A to tak, že ji nakrájíte na menší kousky. Opravdu je ideální, když se bude jednat o kousky skutečně menší, než varianty většího provedení.
Připravte si maso
Jakmile je zelenina nachystaná, můžete se pustit do další tepelné úpravy. A to kuřecího masa. To je třeba nejprve nakrájet a potom jednotlivé kostky masa postupně připravit na pánvi. Je třeba, aby byly důkladně tepelně upravené a nehrozilo tak případné zdravotní riziko. Jakmile jsou, již můžete z plotny odstavit a nechat je vystydnout.