Zkuste mrkev připravit na tento způsob a uvidíte, že si ji okamžitě zamilují i děti! -
Menu

Zkuste mrkev připravit na tento způsob a uvidíte, že si ji okamžitě zamilují i děti!

Mrkev nepatří zrovna mezi oblíbené pochoutky, které by zvláště děti kdovíjak milovaly. Ba spíše naopak, když se vesele oranžová zelenina objeví na talíři, znechuceně nad ní ohrnují nos a odmítají byť jen sousto strčit do pusy. Pokud příště mrkev zkusíte připravit podle dnešního receptu, pak si můžete být jistí, že se po ní i děti budou moci doslova utlouct!

O recept se se mnou podělila kolegyně v práci. I ona má malé děti, takže moc dobře ví, jak složité je dostat do nich alespoň nějaký kousek zeleniny. Když jsem recept poprvé vyzkoušela doma, nedávala jsem si příliš mnoho šancí na úspěch. O to více mě překvapilo, když dětem i manželovi mrkev během chviličky zmizela z talíře a ještě se dožadovali nášupu!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 600 g mrkve
  • 50 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku (kdo má rád česnekovější chuť, může si dle libosti přidat)
  • 1/2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • 1 čajovou lžičku soli
  • petrželku

Jak postupovat při přípravě?

Příprava tohoto receptu je velmi snadná a já věřím, že si s ním hravě poradí i naprostý kulinářský začátečník. Zabere vám jen několik málo minut a výsledek bude stát za to!

  1. Začněte očištěním mrkve.
  2. Mrkev po očištění nakrájejte na čtvrtiny.
  3. V misce smíchejte olej, solí, prolisované stroužky česneku a sladkou paprikou.
  4. Kousky mrkve poté ve směsi důkladně obalte a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Plech přikryjte alobalem.
  6. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 45 minut při teplotě 200 °C.
  7. Cca 10 minut před koncem pečení alobal odkryjte, mrkev na plechu promíchejte a vložte zpět do trouby. Pečte bez alobalu zbylých 10 minut.

Takto připravenou mrkev si můžete dát jen tak, když zrovna budete mít chuť na něco dobrého a zároveň zdravého. My si ji často připravujeme jako přílohu například k masu. A chutná to všem!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nejlepší hrnkové knedlíky všech dob. Zvládne je opravdu každý a…

Pokud občas sledujete nejrůznější kuchařské show nebo kulinářské soutěže, asi víte velmi dobře, jak moc se cení domácí knedlíky. Řada…
RECEPTY

Máte velkou úrodu rajčat a nevíte co s nimi? Připravte…

Sezóna čerstvých rajčat je v plném proudu a pokud i vy sami rajčata pěstujete, určitě už dokážete odhadnout, jakou budete mít…
RECEPTY

Grilovací sezóna začíná – tyhle věcí prostě musíte ochutnat. Zapomeňte…

Léto a přípravy na něj jsou v plném proudu. Někteří z vás už jistě plánují letní dovolené v zahraničí, jiní se zas bohatě…
RECEPTY

Neuvěříte, jak jednoduše si můžete udělat skvělý jablečný koláč. Pokud…

Česká republika je plná osob, které naprosto milují sladké a nedají na něj za žádnou cenu dopustit. Pokud se do…
RECEPTY

Jahodová mňamka pro děti i dospělé. Hromadí se vám doma…

Sezóna jahod je v plném proudu, a tak je načase konečně si po roce zase udělat pořádný jahodový dezert plný tohoto…
RECEPTY

Nevíte, co s cuketou? Dejte sbohem klasickým polévkám, nebo populární…

Cuketa je pro mnohé trochu nepochopitelnou zeleninou. Nemá vlastně moc žádnou chuť, ale na její zpracování existuje tolik receptů, že…