Dejte sledě marinovat
Ideální je, když máte k dispozici filety. To výrazně usnadní jak přípravu, tak i samotnou konzumaci. Nyní jsme ve fázi, kdy je na místě rybu marinovat. A to tak, že vezmete pekáč, na který rozprostřete zhruba polovinu marinády s cibulí. Následně na to položíte jednotlivé filety sledě. Potom vezmete druhou polovinu marinády a tu umístíte na samotné filety této zajímavé ryby. Tím máte jistotu, že se do ní budou ingredience postupně dostávat ze všech stran a chutě se začnou zajímavě propojovat.
Nechte marinovat v ledničce
Co udělat nyní? Je ta pravá chvíle k tomu, abyste vše vložili do lednice, kde by měly být maximálně jenom 4 stupně Celsia. Jakmile je vše v lednici, již se o rybu nemusíte starat. Aby byl sleď s medem dokonalý, doporučujeme nechat vše marinovat po dobu nejméně 3 hodin. Pokud necháte déle, a to optimálních 5 hodin, rozhodně se nic nestane. Právě naopak. Dojde k tomu, že ryba bude mnohem jemnější a bude také chutnější.
Vyndejte z lednice a podávejte
Pokud je daný recept něčím opravdu unikátním, tak je to mimo jiné také tím, že se jedná o jedno z jídel, kde už není potřeba tepelná úprava. Jakmile uplyne doba potřebná k marinování, tak může být sleď s medem vyndán z lednice a může být ihned konzumován. A to bez nutnosti dávat ho na pánev, nebo třeba do trouby. Za vše poděkujte citronové šťávě, která dokáže zajistit, že se změní struktura ryby podobně, jako kdyby byla klasicky vařena. Navíc se z ní nevytratí všechny důležité látky, stejně jako bude i mnohem zajímavěji chutnat. Zkuste to a uvidíte sami.