David Hampl
12 dubna, 2019

Těžko byste hledali populárnější přílohu, než jsou právě brambory. Důvody jejich obliby jsou celkem jasné. Brambory jsou všude k mání, stojí pár korun, stejně jako dobře chutnají. Kladem je také to, že perfektně zasytí. Nesmíme opomíjet, že jejich kladem je také velmi snadná příprava, která spočívá v jejich uvaření. Zde se však zastavíme a podíváme se na možnou alternativu. Na recept, kterým jsou brambory v rukávu. Uvidíte, jak se dá z obyčejných brambor udělat neobyčejné jídlo.

Co budete na brambory v rukávu potřebovat?

I když název jako takový může znít celkem zvláštně, rozhodně se nemusíte ničeho obávat. A to z toho důvodu, že samotný výsledek bude dokonalý. A ani seznam surovin není zase až tak neobvyklý. Podívejte se, co budete potřebovat.

  • 1 kilogram brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hořčice
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Tolik k tomu hlavnímu. Ještě je třeba připravit si další věc, ve které budete brambory připravovat. Není to ani hrnec, ani to není plech. Jedná se o zapékací sáček. Právě podle něho je recept označován jako brambory v rukávu. Máte? Můžete se pustit do přípravy.

Připravte si brambory

První krok receptu je spojený s přípravou brambor. Tedy s tím, že byste je měli nejprve důkladně oloupat a následně je také omýt. Pokud máte brambory ranné, je zde možnost připravit je i ve slupce. V tu chvíli je ale třeba je dobře očistit. Jakmile máte brambory připravené, je na místě nakrájet je na čtvrtky. To proto, aby se následně lépe propékaly a nemuselo se na chystání čekat jakkoliv dlouho.

Brambory je třeba ochutit

Jakmile máte brambory nachystané, již je můžete vložit do mísy. A to z toho důvodu, abyste je dokonale dochutili. A to všemi ingrediencemi, které jste si nachystali. Do menší misky prolisujte česnek, přidejte hořčici, dále vložte nasekanou petržel a eventuelně další koření, podle vaší chuti. Vše důkladně promíchejte. Jakmile máte, nalijte tuto směs k bramborám a ty dokonale promíchejte, aby se kořenící směs dostala ke každému kousku brambory. Nechte chvíli odležet, díky čemuž se chutě propojí a brambory je dále nasáknou.

Vložte do pečícího sáčku a můžete začít s přípravou

Co je následný krok? Připravené brambory vložíte do pečícího sáčku. Tedy do onoho tajemného rukávu, který se vám dost možná nezdál a nevěděli jste, o čem je řeč. Jakmile jsou zde, nezapomeňte sáček dokonale uzavřít a udělat do něho několik drobných děr, aby mohla unikat pára.

Brambory vložte do trouby

Potom už ho jenom vložte do trouby. Optimální teplota je spíše vyšší, a to v rozmezí 180 – 200 stupňů Celsia. Pokud se máme podívat i na dobu pečení, tak je to 30 – 60 minut, hlavně podle teploty a také podle velikosti brambory. Jakmile uvidíte, že brambory začínají vypadat chutně a že musí být hotové, již je můžete z trouby vyjmout a můžete je ihned podávat. Uvidíte, že brambory v rukávu jsou receptem, na kterém si stoprocentně pochutnáte.

Sdílejte článek