Zkuste zajímavou novinku. Tou jsou koláče s ovocem na pánvi. Když máte chuť na něco sladkého, nemusíte to vždy jenom péct v troubě. Přesvědčte se o tom i vy sami

Když se řekne koláč s ovocem, každý si představí klasický recept založený na tom, že jsou koláče umístěny do trouby, kde se pečou. My si ukážeme, že to jde i jinak. Představujeme vám zajímavý recept, kterým jsou koláče s ovocem na pánvi. Jejich zajímavostí je jak jiný postup přípravy, tak i větší jednoduchost, stejně jako nelze zapomenout na poměrně unikátní chuť, která je spojena právě s přípravou, kterou je smažení. Pokud si chcete pochutnat, náš recept vás rozhodně nezklame.

Velmi zajímavé a také chutné těsto

Koláče na pánvi jsou jiné ještě z jednoho důvodu. A tím důvodem je to, že nejsou vyrobeny z obyčejného těsta, ale z takového, kde je použitý kefír. U něho lze ještě jako alternativu použít zakysanou smetanu. To se podepíše nejenom na chuti těsta, ale také se to podepíše na tom, jak bude vláčné. I to je důvod, proč se vydat touto cestou a dát si dobrůtku v podobě koláčů z pánvičky.

Co budete potřebovat?

Jednu zajímavou ingredienci jsme vám již prozradili. Podívejme se společně na to, že existuje také několik jiných, díky kterým dáte výslednému koláči jedinečnou chuť, stejně jako správnou konzistenci. Co na jeho přípravu budete potřebovat? podívejte se.

Čtěte také: Antibakteriální gel! Toto je nejúčinnější ochrana proti koronaviru.

  • 400 ml kefíru
  • 400 g mouky
  • 400 gramů libovolného ovoce
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička jedné sody
  • 1 sklenka oleje
  • 1 špetka soli

Vypracování těsta je velmi jednoduché

Prvním krokem přípravy je samozřejmě vypracování těsta. Není důvod se čehokoliv obávat, jelikož se jedná o postup, který je velmi rychlý a zaručeně ho zvládne každý. Těsto se vypracuje tak, že se všechny jednotlivé ingredience jenom smíchají. Mělo by vzniknout těsto, které je poměrně husté, ale stále má lehce tekutou strukturu. To je ideální stav, jelikož následně se vám bude s těstem velmi dobře pracovat.

Vytvářejte jednotlivé koláče

Když je těsto hotové, můžete začít vytvářet jednotlivé koláče. Nehledejte v tom nic složitého, jelikož se jedná o postup poměrně jednoduchý. Vezmete vždy část těsta a v ruce, tedy ve své dlani ho vypracujete na placku. Do ní uděláte ve středu malý důlek a do něho následně vložíte ovoce. Postupně těsto zpracujete tak, že ho opět zavřete a hotový koláč následně odložíte odpočívat. Takto postupujete vždy jeden koláč za druhým, až máte zpracované veškeré těsto.

Nyní na rozpálenou pánev

U klasických receptů byste udělali to, že byste dali tyto ovocné koláče do trouby. Toto ale není klasický recept. Právě naopak. Zde proto musí dojít k tomu, že nejprve rozpálíte pánev, na kterou nalijete dostatečné množství oleje na smažení. Když je i olej rozehřátý, vkládáte na něho jednotlivé koláče. Ty smažíte dozlatova nejprve z jedné a potom z druhé strany.

Když jsou koláče osmaženy, vyndáte je z pánve a položíte je na talíř s kuchyňskou utěrkou, která zajistí to, že z nich vytáhne přebytečný olej. Následně už necháte vystydnout a máte hotovo. Koláče z pánve můžete ochutnat a můžete si jisti, že si je zamilujete a budete si je chystat i kdykoliv později. Svou chutí vás dostanou.