David Hampl
16 května, 2019

Když se řekne kuřecí maso, tak si většina lidí představí jenom obyčejný plátek. Pokud už ho máte plné zuby, podívejte se na jiné, zajímavější využití kuřecího masa. Jedná se o recept na kuřecí kuličky v sýrové omáčce ze smetany a česneku. Lákají vás? Až je ochutnáte, budete je milovat ještě více.

 Masové kuličky jsou velký hit

Dnes se konzumují jako na běžícím pásu. Nejsou to jenom ty švédské, které miluje mnoho lidí. Hitem jsou i ty z hovězího nebo vepřového, v různých úpravách. My se podíváme na recept ne úplně tradiční, ale rozhodně velmi zajímavý. Uvidíte, že kuřecí kuličky jsou možností, jak se dá kuře využít i jinak. Co na ně budete potřebovat?

  • 500 g kuřecího masa
  • 200 ml smetany
  • 150 g sýru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 cibuli

Jak kuřecí kuličky nachystat?

Je to poměrně jednoduchý postup. Jako první namelete kuřecí maso, které dle chuti dochutíte jak solí, tak i pepřem. K němu přidáte nadrobno nakrájenou cibuli a dále také vajíčko. Vše důkladně zpracujte a potom z dané masové hmoty vytvářejte menší kuličky, které odkládejte do zapékací mísy. Není potřeba ani její vymazání, ani pečicí papír. Když máte všechny kuličky v míse, můžete ji vložit do trouby. A to na zhruba 10 – 15 minut, po které se budou péct při teplotě 180 stupňů Celsia.

Nachystejte smetanovou omáčku

To uděláte tak, že smícháte zbývající suroviny. Tedy smetanu, dále také lisovaný česnek a samozřejmě sýr. Když je omáčka hotová, počkáte až uplyne čas potřebný k pečení kuliček. Jakmile tento okamžik přijde, otevřete troubu a omáčku na kuličky nalijete. Troubu zavřete a dále pečete po dobu zhruba 15 – 20 minut. Smetana díky tomu zhoustne a vy vytvoříte požadovanou konzistenci.

Když je hotovo, můžete ihned podávat. A s čím? To je na vás. Kuřecí kuličky se sýrovou omáčkou se nejčastěji servírují s hranolky, ale hodí se k nim třeba i klasické, nebo opečené brambory. Fantazii se v tomto směru meze nekladou.

Sdílejte článek