Znáte melounový koláč? Netradiční ovocný dort vás vyloženě nadchne

Že musí být každý kláč vždy jenom klasický, připravený z mouky a připravený v troubě? Tento recept vám jasně ukáže, že tomu tak být skutečně nemusí. Existuje totiž i ovocný dort, a tento rozhodně patří do kategorie těch, které jsou velmi netradiční, ale zároveň i do kategorie těch, které jsou velmi chutné a snadné na přípravu. Zkuste náš recept a ochutnáte to, co jste ještě nikdy nezkusili.

Co budete potřebovat?

Název je celkem jasný. Ať už se budete držet názvu, kterým je melounový koláč, nebo se budete držet názvu, kterým je ovocný dort, je celkem jasné, že je to v první řadě právě ovoce, které zde hraje onu hlavní roli. Co si tedy konkrétně připravit?

  • 1 meloun
  • 1 balení malin
  • 1 balení borůvek
  • 1 balení mandlí
  • 1 vanilková šlehačka

Připravte si meloun

Jak konkrétně? Velmi jednoduše. Základem daného receptu je toto populární ovoce, které se skrývá pod silnější slupkou. A právě tu budete muset odstranit. Vezměte si meloun, dále si vezměte také ostrý nůž a snažte se o to, aby byla slupka eliminována i s bílými místy. Výsledkem by měl nýt oloupaný, dokonale červený meloun. Ten následně osušte papírovou utěrkou, čímž odstraníte přebytečnou vodu.

Čtěte také: Zeptali se 12letého chlapce z dětského domova, co by si přál k narozeninám. Jeho odpověď přivedla všechny do breku

Meloun obalte

Jakmile je meloun připravený, je již na místě začít s další fází receptu. A ta je taková, že se daný meloun obalí. Jak a do čeho? Je to vanilková šlehačka, která je na obalení použita. Vzhledem ke své konzistenci by měla na melounu dokonale držet. Následně to bude vypadat, jako že máte na podnosu klasický dort, nikoliv meloun.

Zdobení jako poslední fáze

Melounový dort je pochopitelně nutné také ozdobit, díky čemuž bude vypadat skutečně velmi lákavě a bude svádět k ochutnání. Nejprve je na místě použít jednotlivé maliny, které položíte na šlehačku. Druhou fází zdobení není nic jiného, než použití mandlí. A to tak, že jimi daný ovocný dort posypete. Potom ho dejte důkladně vychladit a následný postup už je spojený jenom s tím, že můžete začít servírovat.