Znáte polské Krovky? Jde o chutné bonbony, které zvládnete i doma

Kdo zažil tu dobu, kdy se pravidelně jezdilo do Polska na tržnice, ten velmi dobře ví, že se zde daly pořídit také různé cukrovinky hlavně potom polské Krovky byly doslova neodolatelné. Typický obal s krávou lákal už z dálky. Kdo nechce do Polska, ani nechce kupovaný produkt, ten nemusí zoufat. A to z důvodu, že je tu možnost připravit si danou pochoutku i doma. Jak?

Jaké jsou ingredience?

Zaujme vás to, jak je jich málo. Stejně jako vás jistě zaujme i to, že pro ně dost možná nebudete muset ani chodit, jelikož budou dostupné u vás doma v kuchyni. Pokud bychom se měli podívat na to, co je k tomuto receptu potřeba, je správné připravit si danou pětici surovin:

  • 500 mililitrů mléka
  • 1 kilogram cukru
  • 100 gramů másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa

Jak připravit polské Krovky? Je třeba je uvařit

Jestliže jste někdy přemýšleli o tom, jak přesně se daná pochoutka vaří, tak právě pro vás máme odpověď. Je to velmi jednoduché, jelikož základem je vložit všechny suroviny do hrnce a uvařit. Nejprve tedy mléko, které je třeba ohřát a následně v něm rozpustit jak cukr, tak i máslo. Potom v něm rozmíchejte také kakao a na závěr přidejte rozšlehaná vejce. Jakmile se vše začne vařit, stáhněte plamen a nechte jenom lejce bublat. Hotovo by mělo být zhruba za 20 minut, což je v našem receptu optimální doba vaření.

Čtěte také: Výborný kokosový koláč, který je vhodný při svátečních a všedních událostech. Zkrátka skvělá volba, kterou nikoho nezklamete!

Připravte si formu

Co může být formou? Jako ideální se jeví menší plech, který je vyšší, než standardní. Může ale posloužit třeba o obdélníková zapékací mísa, nebo další nádoba. Tu je nutné si nejprve připravit. A to tak, že ji vyložíte potravinovou folií. Ta následně zamezí tomu, aby se hmota na Krovky přilepila a následně nešla eliminovat. Jakmile formu máte, můžete jít na druhý krok.

Nalijte hmotu do formy

Také nejde o nic složitého. Hmota by pochopitelně měla být stále teplá, jelikož jedině tak bude mít potřebnou tekutou konzistenci. Nalijte ji do formy a nemusíte nic dělat. Sama se rozprostře tak, jak má. Jakmile je ve formě, už nechte vše při pokojové teplotě pozvolna tuhnout. Počítejte s tím, že to bude trvat i několik hodin.

Nakrájejte

Kdy poznáte, že  je Krovka hotová? Ve chvíli, kdy je směs dokonale tuhá. Snažte se ji pomocí potravinové folie vyjmou nebo vyklopit z nádoby. V tu chvíli doporučujeme mít po ruce prkénko. Na němuž začnete krájet jednotlivé bonbony. Aby vám to šlo lépe. Doporučujeme nůž ohřívat a nahřívat, třeba v horké vodě. Potom to půjde mnohem snadněji.