7denní detox pro funkční játra a úlevu od alergií na jaře

Obyčejná zelenina může pročistit celý organismus a přinést vám velmi pevné zdraví. Tou zeleninou je rozhodně také červená řepa. Alespoň jednou z nich. Pomůže vám s čištěním jater, zklidnění alergie, snižuje cholesterol a pomáhá k mladistvé pleti. Přitom stačí, když si uděláte osobní 7denní detox, při kterém se soustředíte na konzumaci této zeleniny. A budete mnohem zdravější.

Červená řepa je malý zázrak

Tato zelenina obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a A, vápník, hořčík, železo, sodík a draslík. Navíc má v sobě také bílkoviny, cukry, vlákninu a betanin. Poslední jmenovaný je velmi silný antioxidant, který vám pomůže s detoxikací a očištěním celého organismu. Jestli si chcete užít velmi zdravou zeleninu, která obsahuje hodně síly, měli byste vsadit právě na řepu.

Shutterstock

Vliv řepy na zdraví

Červená řepa je zdravá od listů po kořen. Každou část můžete využít ke zlepšení svého zdraví. Své vlastnosti navíc neztrácí ani při vaření. Řepa dokáže regulovat pohyby střev, podporuje regeneraci organismu, posiluje imunitní systém a má hematopoetické účinky. Jednoduše v sobě spojuje všechno dobré, co očekáváte od konzumace zeleniny.

Čtěte také: Dieta, se kterou opravdu zhubnete

Očista trávicího systému

Obrovskou výhodou červené řepy, je očista jater. Jestli chcete detoxikovat svá játra během pouhých 7 dnů, měli byste si připravit nápoj z čerstvé řepy, jablek a mrkve. Pijte 200 ml této šťávy třikrát denně po dobu 7 dnů. Na začátku začněte s menší dávkou, protože si tělo musí trochu zvyknout. V opačném případě se může stát, že se budete cítit hůř.

Shutterstock

Recept na šťávu z červené řepy

Vezměte 2 mrkve, 2 červené řepy, 2 červená jablka, 6 listů kapusty, 2 cm zázvoru a půl citronu. Každá část tohoto nápoje je velmi zdravá, takže dohromady tvoří tu nejsilnější směs vůbec. Dejte tomuto nápoji šanci a pijte ho po dobu jediného týdne. Stačí, když všechno vložíte do odšťavňovače a necháte ho udělat svou práci. Potom si jen užijte zdravou chuť tohoto nápoje.

Zdroj: smakdnia.pl