O čem vám nikdo neřekl: to se stane, když budete pít sodovou vodu

Víme, že když jedlou sodu použijeme zevně – na pleť, vlasy, nehty, zuby – působí blahodárně, ale co se stane, když ji vypijeme?

Vyvážená hodnota pH:

Jedlá soda alkalizuje tělo, což má za následek vyváženou hodnotu pH. Kyselost sice usnadňuje trávení, ale zásaditější pH je považováno za zdravější, protože většina degenerativních onemocnění vzniká v kyselém prostředí.

Prevence ledvinových kamenů:

Ledviny jsou citlivé na kyselou moč, zvláště pokud se již vytvořily ledvinové kameny. Pokud pijete jedlou sodu, udržuje ledviny, což ztěžuje tvorbu ledvinových kamenů.

Čtěte také: Ukážeme vám, jak prospěšné pro vaše tělo je, když spíte nazí

https://www.pexels.com/

Neutralizátor kyselin:

Alkalická jedlá soda neutralizuje kyselinu a je vysoce doporučena, pokud bojujete s žaludečním refluxem.

Můžete zabránit dně:

V případě dny se obsah kyseliny močové v krvi zvyšuje a soli kyseliny močové se ukládají v různých tkáních, především v kloubech. Jelikož jedlá soda vyrovnává pH těla, někteří odborníci doporučují její konzumaci.

Snižovač svalové horečky:

Dříve byla za vznik svalové horečky zodpovědná kyselina mléčná, která se hromadí ve svalové tkáni a poté se dostává do krevního oběhu. Při vysoce intenzivním tréninku totiž svaly nedostávají dostatek krve a kyslíku, a tak jsou nuceny získávat energii anaerobními prostředky. Nejnovější výzkumy se to snaží objasnit, ale dokud nedosáhnou jasného výsledku, musíme to považovat za platné. Kyseliny neutralizující účinek jedlé sody se uplatní i v tomto případě, takže sodu užívejte s vodou během cvičení nebo bezprostředně po něm.

Je prokázáno, že jedlá soda odstraňuje příznaky nachlazení do 36 hodin. První den vezměte šest dávek jedlé sody, dávky rozpusťte ve velké sklenici vody a každé dvě hodiny vypijte. Užijte čtyři dávky druhý den a dvě dávky třetí den, ráno a večer.

https://unsplash.com/

Kdy nepít jedlou sodu:

Protože je velmi bohatá na sodík, nedoporučuje se těm, kteří dodržují dietu bez soli, trpí otoky, onemocněním jater, ledvin nebo vysokým krevním tlakem. Nedoporučuje se ani těhotným ženám, pokud to nepředepíše lékař. Nedoporučuje se však pravidelně pít dlouhodobě velké množství jedlé sody.