Marinovaná cuketa je vynikající předkrm na horké dny

Cuketa je oblíbená letní zelenina, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Většina Čechů si doma předkrmy nepřipravuje, ale tento byste měli zkusit. Zpracujete velmi efektivně cuketu a ještě si pochutnáte. Předkrm je to krásně lehký, ale také velmi dobrý. Cuketa nemá sama o sobě příliš chuť, a proto je velmi důležité připravit vynikající marinádu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Příprava předkrmu musí být vždy jednoduchá, protože po ní budou následovat další chody. Tento cuketový pokrm je extrémně snadný a čekat na něj budete pouze 20 minut, po které se bude zelenina marinovat. Jinak na přípravu nepotřebujete nic zvláštního. Všechny suroviny máte jistě ve své kuchyni i v této chvíli (jestli máte doma cukety):

  • cuketa – 650 gramů,
  • cibule – 60 gramů,
  • česnek – 1 stroužek,
  • kopr – 1 lžíce,
  • dijonská hořčice – 1 lžička,
  • ocet (9%) – 1 ½-2 lžíce,
  • sůl – 1 lžička,
  • cukr – ¼ lžičky,
  • sladká nebo pikantní paprika – ¼ lžičky.
Shutterstock

Pracovní postup

Cuketu opláchněte vodou, osušte a nakrájejte na kolečka silná asi 2-3 mm. Cibuli očistěte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Kopr jemně nasekejte a připravte si sáček, který můžete uzavřít zipem. Vložte do něj cuketu, cibuli a nasekaný kopr. Potom do sáčku prolisujte stroužek česneku. Přidejte také sůl, cukr, mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a dijonskou hořčici. Nakonec do sáčku nalijte ocet a sáček pevně uzavřete. V tuto chvíli máte prakticky všechno hotové.

Shutterstock

Nyní musíte obsah sáčku jen důkladně promíchat. Sáčkem otáčejte, dokud nebudou všechny kousky cukety pokryty marinádou. Potom vložte sáček do lednice a nechte ho tam 20 minut odpočívat. Nic jiného nemusíte dělat. Po uplynutí této doby (nebo delší) naservírujte křupavou cuketu na talíř a podávejte ji jako zajímavý předkrm. Zelenina bude chutnat úžasně a užijete si její křupavost. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: xitrosti.com

Reklama