Ananasové řezy jsou skvělý dezert, který v sobě spojuje svěží chuť ananasu s jemností smetanového krému a křupavými ořechy. Recept je jednoduchý, rychlý a hodí se jak na všední den, tak na slavnostnější příležitosti. Nejlepší na tom je, že ingredience máte většinou doma, a tak se můžete do pečení pustit hned.
Reklama
Tento recept jsem objevila ve facebookové skupině plné nadšených kuchařek a cukrářek, kde se často sdílejí ty nejchutnější a vyzkoušené tipy. Pokud máte chuť na něco sladkého a lehkého, určitě ho vyzkoušejte!
Ingredience:
- 1 plechovka ananasu se šťávou (pokrájet na malé kousky)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- ½ hrnku mletých ořechů
- 2 vejce
- 2 lžičky jedlé sody
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V míse smíchejte všechny ingredience: mouku, cukr, mleté ořechy, vejce, jedlou sodu a pokrájený ananas i se šťávou.
- Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech.
- Pečte v troubě přibližně 30 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá.
- Nechte řezy vychladnout.
Poleva:
- V misce smíchejte 3 zakysané smetany a 3 lžíce moučkového cukru.
- Směs rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
- Posypte mletými ořechy a pocákejte rozpuštěnou čokoládou.
Tip:
Řezy nechte před podáváním vychladit, aby se poleva krásně spojila s korpusem.
Recept nám zaslala paní M. Vaňková
Reklama