Milujete sušenky Lotus? Připravte si z nich dezert!

Dezerty bez pečení se sušenkovým základem patří mezi nejoblíbenější na oslavy a večírky. Nejen, že jsou velmi jemné a chutné, ale také je připravíte neuvěřitelně rychle. Sušenky Lotus jsou velmi oblíbené pro svou bohatou chuť a velmi dobře je můžete použít i při výrobě domácích dezertů. Zkuste tento recept a zaručeně si pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Přesto, že se tento dezert skládá ze tří částí, potřebujete jen sedm ingrediencí. To se vám často nepodaří, ale právě díky tomu je tento dezert velmi jednoduchý a levný. Postupujte krok za krokem a získáte hned několik skleniček s lahodným a velmi jemným dezertem. Počítejte jen s tím, že musí hodinu odpočívat v lednici, takže začněte s dostatečným předstihem. Na výrobu potřebujete:

  • sušenky Lotus Biscoff – 200 gramů,
  • mléko – 300 ml,
  • pudinkový prášek – 1 ½ lžíce,
  • cukr – 1 lžíce,
  • smetana ke šlehání – 300 ml,
  • cukr – 1 lžíce,
  • vanilkový extrakt – špetka.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě si připravte sušenkový základ. Sušenky Lotus Biscoff rozmixujte na jemnou strouhanku. Můžete je také vložit do sáčku a rozbít je válečkem. Poté připravte krém. Do mísy nalijte ¼ mléka, přidejte pudink a rozmíchejte ho. Do hrnce nalijte zbytek mléka a lžíci cukru. Vařte tuto směs na středním ohni za stálého míchání. Počkejte, dokud pudink nezhoustne. Sundejte ho ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Shutterstock

Nakonec si připravte šlehačku. Smíchejte smetanu na šlehání, lžíci cukru a špetku vanilkového extraktu. Tuto směs šlehejte, dokud nezískáte tuhou šlehačku. Nejlepší je použít mixér, protože bude šlehačka hotová za pár minut. Nakonec dezert sestavte. Do sklenice dejte vrstvu sušenek, poté vrstvu krému, další sušenky a poté vrstvu šlehačky. Vršek zasypte mletými sušenkami. Všechny skleničky s dezertem vložte minimálně na 1 hodinu do lednice a poté je můžete podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: kuhinja-zdravlje.xyz

Reklama