Většina (nejen) Čechů miluje Nutellu. Všichni ale velmi dobře víme, že je poměrně drahá a také obsahuje konzervanty, které ve svém jídelníčku jistě nechcete. Proto pro vás máme domácí alternativu, která chutná stejně dobře. A budete přesně vědět, co jste při výrobě použili. Navíc potěšíte své děti a můžete tento recept dokonce využít jako dárek pro své blízké, kteří milují Nutellu.
Co budete potřebovat?
Mnoho lidí si myslí, že je výroba domácí Nutelly velmi složitá, ale není to pravda. Postačí vám jen pár jednoduchých ingrediencí a chvíle v kuchyni, abyste ušetřili na koupi čokoládové pomazánky. A každá snídaně bude najednou plná radosti a plné chuti. Na výrobu domácí pomazánky pro celou rodinu toho příliš nepotřebujete, musíte mít po ruce jen:
- domácí mléko – 250 ml,
- hořká čokoláda – 25 gramů,
- máslo – 80 gramů,
- mouka – 3 polévkové lžíce,
- cukr – 90 gramů,
- nasekané ořechy – podle chuti,
- holandské kakao – 3 polévkové lžíce.
Pracovní postup
Výroba domácí Nutelly je extrémně jednoduchá. Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a kakaový prášek. Přiveďte směs k varu a za stálého míchání ji vařte po dobu 1 minuty. Musíte neustále míchat, protože mléko se velmi snadno a rychle připálí ke dnu hrnce. V takovém případě budete muset začít znovu. Po uvaření nechte tuto směs odstát mimo sporák po dobu 20 minut. Poté přidejte máslo, nastrouhanou čokoládu a nasekané ořechy podle svého výběru.
Všechno důkladně promíchejte a přesuňte do čisté (ideálně skleněné) nádoby, ve které budete pomazánku skladovat. Skladujte ji v lednici a každé ráno si můžete pochutnat na domácí čokoládové pomazánce, která bude chutnat ještě lépe než z obchodu. Mnoho lidí tomu nevěří, ale výroba Nutelly je vážně takto jednoduchá a vyjde vás na mnohem méně peněz než klasický produkt z potravin. Proto je mnohem lepší si připravovat své jídlo doma. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: deliciousrecipesone.com