Vepřová krkovice na cibuli je ideální pro celou rodinu

Upečte své rodině pořádný flák masa za méně než hodinu a užijte si jeho šťavnatost i jedinečnou chuť. Samotná příprava vám přitom zabere jen pár minut a užijete si každé sousto. Maso se rozplyne na jazyku a navíc si pochutnáte i na dalších chutích, které máte zaručeně velmi rádi. Přidáte totiž i cibuli, sýr a nakládané okurky. Jak si tento jedinečný pokrm připravit?

Reklama

Proč si připravit krkovici s cibulí?

Vepřová krkovice je pro mnoho domácích kuchařů těžkým úkolem. Když ji uděláte správně, všichni si pochutnají. Naopak při špatné přípravě získáte tvrdý kus masa. Jakmile ovšem přidáte správné koření, marinádu a pár surovin, získáte vynikající pokrm pro celou rodinu. Tento recept zajistí, že si vždy užijete velmi chutnou a šťavnatou krkovici připravenou za méně než hodinu.

Shutterstock

Co budete potřebovat?

Postačí vám jen pár ingrediencí, abyste si užili velmi zdravý, dobrý a kvalitní pokrm. Ano, dokonce i jídlo z vepřového masa může být zdravé. Díky tomu, že k ní přidáte koření, zeleninu a upečete ho bez použití tuku, si užijete vynikající večeři nebo víkendový oběd. Navíc většinu práce obstará trouba. Na výrobu potřebujete pouze:

  • vepřová krkovice – 1 kg,
  • cibule (velké) – 4 ks,
  • nakládané okurky – 6-8 ks,
  • hořčice – 3 lžíce,
  • mozzarella – 200 gramů,
  • smetana (nebo řecký jogurt) – 1 kelímek,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Pracovní postup

Reklama

Vezměte kus krkovice a nakrájejte ji velmi ostrým nožem na plátky silné alespoň 2 centimetry. Dochuťte každý plátek solí a mletým černým pepřem. Nechte je chvíli odležet, protože díky tomu bude maso mnohem lepší a jemnější. Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Plechy na pečení nebo pekáč vymažte tenkou vrstvou oleje. Rozsypte na něj rovnoměrně nakrájenou cibuli. Na tuto vrstvu rozložte připravené plátky masa.

Shutterstock

Každý plátek masa potřete hořčicí. Okurky nakrájejte na plátky a rozložte je na povrch. Nakonec vše zasypte nastrouhanou mozzarellou. Krkovici zasypte znovu pepřem a na vršek přidejte lžíci smetany nebo jogurtu. Pro lepší vzhled můžete použít cukrářský sáček. Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vložte do předehřáté trouby na 50 minut. Před servírováním zkontrolujte, že je maso hotové a užijte si jeho jedinečnou chuť. Podávejte ho i s cibulí. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: smakosze.pl

Reklama