Rodiče si adoptovali vysněnou holčičku až z Číny

Chris a Eryn Austinovi spolu žili přesně takový rodinný život, jaký si oba vysnili. Vychovávali spolu dvě zdravé děti, holčičku a chlapečka, a žili šťastně a spokojeně. Mysleli si, že už jsou úplná rodina a další děti neplánovali. Jednoho dne ale uviděli snímek pořízený v čínském sirotčinci, na němž je vyobrazená malá holčička se stříbřitě modrýma očima.

Oba rodiče se okamžitě shodli

Oba rodiče okamžitě cítili, že tato holčička je jim souzená. Jen o pár dní později vyrazili na druhý konec světa, do Číny, aby si ji adoptovali. Jelikož holčička trpěla vzácnou chorobou a v prvních čtyřech letech života neprošla téměř žádnou socializací, nebyl o ni přílišný zájem. Přesto proces adopce trval celé dva roky. Ani tak nebylo vyhráno.

Stříbřitou barvu získaly oči Primrose kvůli neléčenému zákalu. Dívka má také problémy se sluchem. I proto jí nebyla věnována dostatečná péče a když se dostala k Chrisovi a Eryn, neuměla se ani pořádně napít z lahve nebo udržet hlavu zpříma. Oba adoptivní rodiče ji museli téměř vše naučit znovu, díky své trpělivosti to ale dokázali.

Čtěte také: Bezdomovec prosí o pomoc pro svého milovaného psa

Propukly zdravotní problémy

Zdálo by se, že by takto šťastně mohl příběh skončit. Bohužel se ale několik dní po adopci projevil další problém. Primrose cítila ostrou a neustávající bolest. Lékaři jí diagnostikovali vzácný syndrom, který byl příčinou očních komplikací. Doporučili, aby jí oči byly odstraněny, jak se také stalo. Rekonvalescenci zvládala malá dívka dobře a statečně.

Lékaři také zjistili, že Primrose není úplně hluchá, jak si zpočátku mysleli, a s pomocí moderní medicínské technologie může vést poměrně normální život. V současnosti se Primrose učí chodit a také učit se komunikovat za pomocí doteků. Odstranění očí bylo paradoxně nejlepší rozhodnutí, jaké rodiče mohli udělat. Dívka se tím zbavila nesnesitelných bolestí a poprvé po dlouhé době se zase začala smát. Časem budou dívce zhotovené oční implantáty.