Správný způsob, jak připravit pečené brambory

Pečené brambory jsou báječný pokrm, který nezabere příliš mnoho času a přitom si ho užije celá rodina. Bohužel domácí kuchaři často dělají pár zásadních chyb, kvůli kterým se nedočkají vynikajícího výsledku.

Reklama

Kanál o vaření na YouTube s názvem America’s Test Kitchen má velmi užitečné video, ve kterém kuchařky ukazují techniky, které můžete použít k dokonalému upečení brambor i vy ve své kuchyni. Elle Simone se rozhodla podělit s lidmi o svou bezchybnou metodu při pečení brambor.

Co budete potřebovat?

Na výrobu budete potřebovat červenohnědé brambory, dvě lžíce soli, 110 gramů kozího sýra, dvě lžíce extra panenského olivového oleje, dvě lžíce petrželky, jednu lžíci najemno nakrájené šalotky, půl lžičky citronové kůry a rostlinný olej podle potřeby. Troubu předehřejte na 230 stupňů Celsia. Díky těmto surovinám a pár jednoduchým trikům získáte dokonalé brambory.

Na první krok potřebujete jen brambory a vidličku

V první řadě vezměte každou bramboru a vidličku. Do každé brambory udělejte dvakrát nebo třikrát díry na každé straně. Ideální jsou červenohnědé brambory, které mají větší množství škrobu. Díky tomu jsou ideální na pečení, protože budou krásně nadýchané.

Reklama
https://sweetandsavory.co/

Dalším krokem bude jejich pečlivé nasolení, než je vložíme do trouby. Do misky nalijte půl hrnku vody a přidejte dvě lžíce soli. Sůl důkladně promíchejte ve vodě. Klíčem je nesolit brambory příliš dlouho. Stačí, když každou bramboru ponoříte do slané vody na několik vteřin.

https://sweetandsavory.co/

Potom si připravte plech s mřížkou, aby se brambory opekly ze všech stran. Důležitá je při pečení hlavně teplota, mnohem více než doba pečení. V troubě byste je měli nechat 45 až 60 minut.

https://sweetandsavory.co/

Kontrola upečených brambor

Po upečení můžete do brambor zapíchnout teploměr a zkontrolovat teplotu, anebo použít jen vidličku. Správně upečený brambor nechá vidličku snadno zasunout a vysunout.

https://sweetandsavory.co/

Potom brambory potřete rostlinným olejem a vložte je zpět do trouby na dalších 10 minut. Případně je můžete potřít kachním sádlem. Nepoužívejte máslo, protože má příliš mnoho vlhkosti.

https://sweetandsavory.co/

Připravte si lahodnou náplň

Kozí sýr smíchejte s olivovým olejem, nasekanou petrželkou, šalotkou a citronovou kůrou v misce a vše důkladně promíchejte. Směs dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti. Myslete na to, že brambory budou slané, a proto byste to se solí neměli u náplně přehánět.

https://sweetandsavory.co/

Vršky brambor nařízněte do kříže.

https://sweetandsavory.co/

Navrch položte malý kousek másla, aby se rozpustil a dovnitř přidejte připravenou náplň.

https://sweetandsavory.co/

Dobrou chuť.

Reklama