Červená karkulka je klasická pohádka, kterou zná každý z nás. Stejný název má ovšem také vynikající tříbarevný dezert, který si můžete snadno připravit i ve své kuchyni. Skládá se sice ze tří částí, ale výroba není nijak složitá a vychutnat si doma můžete dezert, který vypadá profesionálně a chutná naprosto úžasně, protože v sobě kombinuje chuť vanilky, čokolády a třešní.
Co budete potřebovat?
Na piškotový základ budete potřebovat 4 vejce, ¾ hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 3 polévkové lžíce vody, 1 lžičku kakaa, 1 lžičku prášku do pečiva a 1 šálek mouky. K tomu si připravte ještě 600 ml smetany (30 % tuku), 4 lžičky želatiny, 2-3 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru nebo více podle vlastní chuti, 2 třešňové želé, 2 sklenice třešňového džemu (každá o obsahu 410 gramů).
Způsob přípravy
V první řadě si upečte piškot. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a za stálého míchání přidejte cukr, žloutky a vodu. Mixér vypněte, přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Zlehka promíchejte a nalijte na plech o rozměrech 36 x 24 cm vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Poté nechte piškot vychladnout.
Po vychladnutí odstraňte pečicí papír a piškot vložte zpět na plech.
Třešňový džem dejte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu a přidejte třešňové želé. Míchejte, dokud se nerozpustí a poté ho nechte vychladnout.
Do velké mísy nalijte smetanu z lednice, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte do tuhé hmoty. Do sklenice nalijte želatinu a zalijte ji 1/3 hrnku studené vody. Promíchejte a nechte nabobtnat.
Poskládejte vše dohromady a máte nádherný dezert
Jakmile budete mít smetanu vyšlehanou, zahřejte želatinu v mikrovlnné troubě. Stačit bude jen pár vteřin. Musí zůstat tekutá a nesmíte ji převařit.
Do rozpuštěné želatiny přidejte lžíci šlehačky, promíchejte, vlijte do zbytku smetany a krátce promíchejte. Krém nalijte na piškot a vložte do lednice, dokud neztuhne. Poté dezert potřete směsí džemu s želatinou a nechte přes noc v lednici.
Zdroj: https://kasiawgarach.pl/2021/07/02/ciasto-czerwony-kapturek/