49letý muž umíral na podlaze. Zachránil ho jeho pes!

Bjørn Wall (49) téměř zemřel doma na podlaze. Kdyby neměl věrného psa Gibsona, pravděpodobně by již nebyl naživu. Loni v listopadu umýval Švéd svou čtyřkolku v garáži. Uprostřed mytí najednou cítil, že s ním není něco v pořádku. Zatočila se mu hlava a ucítil necitlivost na celé pravé straně těla. Upustil tlakovou myčku a odpotácel se směrem k domu. Do domu se ale nedostal.

Gibson v akci

Muž byl ochrnutý na celou pravou stranu těla. Nemohl ani použít telefon, aby si zavolal o pomoc. Rodina měla 5letého psa Gibsona, který pochopil, že se s jeho pánem děje něco špatného. Jakmile uviděl ležet muže na zemi, začal pobíhat po době a hlasitě štěkat. Díky tomu probudil 19letou dceru Emilii, která zrovna spala ve druhém patře domu. Přišla se podívat, proč pes tak štěká.

https://sosialnytt.com/

Gibson přecházel kolem a neustále štěkal. Nakonec zavedl dívku ke garáži, kde našla ležet svého otce na podlaze. Byla v naprostém šoku. Její otec byl sice při vědomí, ale nedokázal na ni reagovat. Dokázal jen trochu přikývnout hlavou. Emilia okamžitě zavolala na tísňovou linku a za 20 minut se před jejich domem objevila sanitka.

Čtěte také: Učebnice jako ze středověku! V Polsku radí dětem, jak přesvědčit zneužité ženy, aby nešli na potrat. Chápete to?

Milovaný pes zachránil muži život

Bjørn byl okamžitě odvezen do nemocnice. Diagnóza byla velmi jednoduchá. Muž měl mrtvici. Kdyby ležel na podlaze v garáži delší dobu, pravděpodobně by nepřežil. Díky Gibsonovi se ale dostal do nemocnice včas a lékaři mu zachránili život. Po třech měsících se z nemocnice vrátil domů. Zůstal na nemocenské a měl problémy s pohybem pravé ruky, ale zůstal naživu.

https://sosialnytt.com/

Vytrvalé štěkání a snaha psa se vyplatila. Díky tomu Gibson nepřišel o svého milovaného pána a ještě si ho teď můžete užívat během celého dne, protože je Bjørn doma a pomalu se zotavuje z vážné mrtvice. Takového přítele by chtěl mít doma snad každý z nás. Na tomto příběhu je vidět, že psi jsou doopravdy nejlepšími přáteli lidí a záleží jen na nás, protože jsme jejich rodina.

Zdroj: sosialnytt.com