Trik na dokonalou bramborovou kaši, kterou budete milovat!

Brambory jsou velmi zdravé a výživné. Obsahují hodně vitamínu C, vlákniny a dalších minerálů. Bramborová kaše je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak brambory konzumovat. Skvěle se hodí k řízku, karbanátku i dalším druhům a variantám masa. S plnotučným mlékem nebo smetanou, máslem a solí ji připravuje většina z nás. Jak dosáhnout nejlepšího výsledku?

Reklama

Vynechte při vaření brambor jednu věc

Pro dosažení mnohem lepšího výsledku při výrobě bramborové kaše nepřidávejte sůl do vody. Brambory rozdělte na menší kousky, před smícháním všech surovin byste také měli ohřát mléko, máslo i koření. Solí ochuťte bramborovou kaši těsně před podáváním. Díky tomu nebude kaše lepkavá a zůstane nádherně jemná a nadýchaná.

Jestli chcete získat ještě lepší bramborou kaši, profesionální kuchaři doporučují, abyste ji prolisovali přes sítko. Díky tomu se zbavíte škrobu, který v bramborách funguje jako lepidlo na tapety. Z tohoto důvodu byste měli také brambory nakrájet a opláchnout, díky čemuž se zbavíte největší části škrobu, který se v bramborách nachází.

https://www.onlinenytt.com/

Jaký druh brambor si vybrat na bramborovou kaši?

Obecně existují tři druhy brambor: voskové, moučné nebo tvrdé na vaření. Na vynikající a jemnou bramborou kaši se nejlépe hodí moučné brambory. Díky nim získáte hladkou a krémovou strukturu, kterou si vychutnáte na straně lahodného masa. Používat ale nemusíte jen klasické, žluté brambory. Na trhu najdete hned několik variant, které budou chutnat skvěle.

Reklama

Červené brambory jsou druhem brambor, který se snadno rozpadají. Díky tomu budou také velmi krémové. Jestli nemáte k dispozici moučné brambory, můžete je nahradit tvrdým typem brambor. Budete je sice vařit o něco déle, ale v bramborové kaši budou fungovat téměř stejně dobře. Voskové brambory nepoužívejte, jinak bude kaše velmi těžká a lepkavá. Vyzkoušejte tyto triky a vychutnáte si nejlepší bramborovou kaši pod sluncem!

Zdroj: onlinenytt.com

Reklama