Milujete-li sladké a chcete si jednou za čas užít nový recept, měli byste vyzkoušet smaženou krupicovou kaši. Je to velmi netradiční a na první pohled si možná myslíte, že je to nesmysl. Ve skutečnosti se jedná o vynikající dezert. Tradiční krupicovou kaši si s radostí dá každé dítě. Tento recept není tak zdravý, ale rozhodně je velmi dobrý. Poradíme vám, jak si ji připravit.
Co budete potřebovat?
Na tento recept potřebujete samozřejmě ingredience na kaši a potom ingredience na smažení. Připravte si 1 litr mléka, 20 dkg krupice, 5 dkg másla, špetku soli, 5-6 lžic cukru, 3 velká vejce, strouhanku, mouku, vanilkový cukr a olej na smažení. Jakmile budete mít všechno po ruce, můžete začít. Navíc tyto suroviny máte jistě neustále doma, takže si tento dezert můžete udělat kdykoli.
Pracovní postup
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte k němu máslo, cukr a sůl. Důkladně promíchejte. Jakmile se mléko začne ohřívat, přidejte za stálého míchání krupici. Míchejte, dokud krupice nezhoustne. Velkou misku nebo pekáč vypláchněte studenou vodou a nalijte do ní horkou směs. Lžící uhlaďte kaši a nechte ji vychladnout.
V čistém talíři rozšlehejte vejce vidličkou. Do jiné mísy nasypte mouku smíchanou se strouhankou. Až bude krupice téměř studená, nakrájejte ji na kostky v pekáči. Velikost kostek je na vás. Potom kostky obalte ve směsi mouky, ve vejci a znovu ve směsi mouky. Do větší pánve nalijte olej, rozpalte a orestujte na něm obalené kostky. Po osmažení je položte na papírovou utěrku a nechte z nich okapat přebytečný tuk. Potom si je můžete vychutnat.
Další netradiční dezerty
Téměř všechny tradiční dezerty si můžete připravit i v netradiční podobě. Vynikající je malinové tiramisu, stejně jako jahodová Panna Cotta nebo francouzské Croquembouche. Jestli chcete něco zdravějšího a přitom sladkého, vychutnejte si zeleninové dezerty. Cuketové muffiny nebo mrkvový dort chutnají úžasně a nebudete si vyčítat své mlsání.
Zdroj: tudasfaja.com