Turisty zaskočilo obrovské letadlo hned vedle pláže!

Ostrovy Karibiku jsou mezi turisty velmi populární a cestuje tam velké množství lidí. Tropická atmosféra, nádherné pláže a azurově modrý oceán láká mnoho turistů. Ostrovy jsou celkem malé, takže se i letiště nachází na pláži. To může být nejen zajímavé, ale také poměrně nebezpečné. O tom se přesvědčilo hned několik desítek lidí na jedné z karibských pláží.

Letiště na ostrově Svatý Martin

Jedno z nejhorších letišť na celém světě se nachází právě na jednom z karibských ostrovů. Svatý Martin má letiště přímo na oblíbené pláži. To znamená, že si tu nejen odpočinete, ale také zažijete pořádný adrenalin. Hluk a otřásající se země jistě nejsou zážitkem, který si chcete odnést z dovolené. Právě to se ale děje zde, když se Boeing 747 chystá k odletu.

Toto letiště původně sloužilo armádě, takže se na přítomnost pláže příliš nehledělo. Nikdo ji v té době totiž nepoužíval. Po druhé světové válce se z něj ale stalo klasické letiště. Letadla zde mají velmi málo místa. Přistát i vzlétnout musí na trati o délce pouhých 2300 metrů. Nyní patří k velmi rušným letištím, protože turisty láká i vidina toho, že je pláž hned za letištěm.

Čtěte také: Bříza posiluje imunitu, je andělem pro ledviny, má protizánětlivé účinky, léčí cystitidu a desítky dalších nemocí: Nejlepší přírodní lék

Turistická atrakce

Stát jen pár metrů za startujícím letadlem může být velmi nebezpečné. Jedna skupina turistů stála hned za plotem, když se letadlo chystalo vzlétnout. Nikomu z nich asi nedošlo, že tlak vzduchu z motorů nemůže nikdo z nich ustát. A přesně to se také stalo. Jakmile se motory rozjely naplno, mnoho turistů tlaková vlna smetla až do vody.

Naštěstí se nikomu z nich nic nestalo, ale takový zážitek si z dovolené pravděpodobně přivézt nechcete. Turisté sem přitom jezdí i proto, aby tuto zajímavost zažili. Letiště je velmi aktivní, protože se jedná o přístupovou cestu do turistické oblast na ostrovy Svatý Martin, Svatu Eustach, Saba a Anguilla. Obrovské stroje sem proto létají mnohokrát za den.