6 Klasických Receptů z dob socialismu, které Vám navodí vzpomínky na dětství! Pamatujete si je?

Pamatujete si na ty chutné saláty, které vám vaše babička nebo maminka připravovala v mládí? Dnes vám přinášíme recept na jeden z těchto klasických salátů, který vás jistě vrátí do doby vašeho dětství. Salát Rumcajz je plný fantastických chutí, které si zamilujete, a co je nejlepší, i po tolika letech zůstává nezapomenutelným. Tak se pusťme do přípravy tohoto kouzelného salátu!

Reklama

Recept na Salát Rumcajz

Ingredience:

  • 2 lžičky krystalického cukru
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička sójové omáčky
  • Pepř
  • 2 lžičky oleje
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 ks sterilizovaných okurek
  • 200 g měkkého salámu
  • Sůl
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky

Postup:

  1. Připravte dresing. V malém hrnci smíchejte olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni míchejte, dokud nevznikne jednotná směs – to je zálivka pro salát. Směs nesmí vařit. Poté odstavte a nechte vychladnout.
  2. Nakrájejte salám a okurky na proužky a cibuli na kostičky. Vše dejte do misky a přidejte vychladlý dresing a 2 lžíce majonézy.
  3. Dochutnejte salát Rumcajz solí a pepřem.
  4. Podávejte s čerstvým pečivem. Salát bývá ještě chutnější, pokud odleží do druhého dne.

Recept na Svačinový salát

Když se blíží čas svačiny nebo lehkého oběda, není nic lepšího než si dopřát osvěžující a sytý svačinový salát. Tento recept vám přinese jednoduchý, ale výborný salát, který je připraven během chvíle. Svačinový salát je ideální volbou pro ty, kteří si potrpí na skvělou chuť a zároveň chtějí ušetřit čas. Dejme se do toho!

Reklama

Ingredience:

  • 300 g měkkého salámu
  • 2 lžíce omáčky worcestershire
  • 1 lžíce octa
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 konzerva kukuřice
  • 2 uvařená vajíčka
  • 2 lžíce oleje
  • 3-4 sladkokyselé okurky
  • 2 menší cibule
  • 250 g tatarské omáčky

Postup:

  1. Nakrájejte salám, vajíčka, okurky a cibuli na požadované velikosti a přidejte kukuřici.
  2. V druhé míse smíchejte omáčku worcestershire, ocet, kečup a olej.
  3. Smíchejte všechny ingredience dohromady a nechte v chladničce odležet. Podávejte s čerstvým pečivem.

Recept na Pařížský Salát podle ČSN

Pokud máte rádi jednoduché a chutné recepty, které dodržují tradiční recepturu, tak vám Pařížský Salát podle ČSN bude přesně sedět. Tento salát spojuje klasické suroviny do lahodného celku, který vás přenese na chuťovou cestu do Paříže. A co je nejlepší, jeho příprava je snadná a rychlá. Tak se připravte na skvělý kulinářský zážitek!

Ingredience:

  • 400 g pařížského salámu (nakrájeného na nudličky)
  • 180 g sterilizovaných okurek (nakrájených nadrobno)
  • 60 g sterilizovaného hrášku
  • 25 g cibule (nakrájené nadrobno)

Zálivka:

  • 300 g domácí majonézy
  • 10 g krupicového cukru
  • 10 g soli
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 5 g octa
  • 8 g worcesterské omáčky
  • 0,5 g pepře

Postup:

  1. Nejdříve smíchejte všechny suroviny na salát a poté smíchejte všechny ingredience pro zálivku.
  2. Dobře promíchejte a můžete podávat.

Recept na Vlašský salát podle ČSN

Vlašský Salát podle ČSN je dalším klenotem české kuchyně. Jeho jednoduchost a bohatá chuť ho činí oblíbeným jídlem pro různé příležitosti. Tento salát je plný dobrých surovin, které společně tvoří harmonický celek. Pokud hledáte recept, který potěší vaše chuťové buňky, jste na správném místě. Připravte se na skvělý salát, který vás nadchne!

Ingredience:

  • 350 g uvařených brambor
  • 228 g salámu (nakrájeného na nudličky)
  • 90 g sterilizovaných okurek (nakrájených nadrobno)
  • 20 g sterilizovaného hrášku (bez nálevu)
  • 32 g uvařeného celeru
  • 48 g uvařené mrkve
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 0,5 g mletého koření
  • 15 g octa
  • 5 g worcesterské omáčky
  • 200 g majonézy
  • 10 g krupicového cukru
  • 10 g soli

Postup:

  1. Všechny suroviny nakrájejte a smíchejte v misce, kromě hrášku.
  2. Připravte zálivku z majonézy, cukru, soli, worcesterské omáčky, octa a hořčice.
  3. Smíchejte zálivku se směsí surovin a podávejte.
Reklama
Pokračování článku na další stránce