Ingredience:
3 hrnky polohrubé mouky
1.5 hrnku cukru krupice
2 vanilkové cukry
1.5 lžičky prášku do pečiva
1.5 hrnku mléka
1.5 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
2-3 vejce
Reklama
Postup:
- Předehřej troubu na 175 stupňů Celsia. Vymažte plech sádlem a vysypejte hrubou moukou.
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr krupici, vanilkové cukry a prášek do pečiva.
- Postupně přidejte mléko a olej a šlehejte směs, dokud nedosáhnete hladké konzistence bez hrudek.
- Rozdělte směs na dvě části.
- Do jedné části přidejte kakao a důkladně promíchejte, dokud není směs jednolitá a má stejnou konzistenci.
- Nalijte světlou část těsta na připravený plech a rovnoměrně ji rozetři.
- Na světlou vrstvu nalijte kakaovou směs a pomocí špejle nebo nože udělej dekorativní vzory – například taháním křivých čar.
- Pečte bábovku v předehřáté troubě přibližně 30-35 minut, nebo dokud nebude těsto pevné a po vložení špejle do středu dortu ta vyjde čistá.
- Nechte bábovku vychladnout před krájením.
Poznámka: Pokud by ji někdo pekl ve formě na bábovku, musí ji péct 60 minut a zakrýt vrch alobalem ,aby se nespálila, proto ji radši pečte na plechu nepeče se tak dlouho a nemusí se zakrývat.
Recept nám poslala: J. Fišarová
Reklama