Gothaj patří mezi nejlevnější salámy, které najdete na pultu v obchodě. Navíc se jedná o druh salámu, který mnoho lidí miluje. Možná ho také máte velmi rádi. A právě pro tento případ pro vás máme jedinečný recept, díky kterému si na něm pochutnáte jinak než obvykle. Můžete si z něj totiž vyrobit domácí pomazánku, na které si pochutná celá rodina.
Co budete potřebovat?
Obrovskou výhodou domácích pomazánek je to, že na ně nepotřebujete příliš mnoho surovin ani času. Obojí je velmi důležité, protože vám nezaberou příliš mnoho času a navíc vás rozhodně nebudou stát tolik jako v obchodě. Na výrobu této pomazánky potřebujete jen pár věcí, které snadno najdete ve své kuchyni. Potřebujete:
- gothaj – 350 gramů,
- chilli paprička – 1 ks,
- jarní cibulka – 5 ks,
- česnek – 1 stroužek,
- nakládané okurky – 2 ks,
- plnotučná hořčice – 1 lžíce,
- kečup – 2 lžíce,
- tatarská omáčka – 2 lžíce,
- sladká paprika – 1 lžička,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
Výroba domácích pomazánek je tak jednoduchá, že už si je nikdy nekoupíte v obchodě. Chilli papričku nakrájejte nadrobno a bílou část jarních cibulek. Zelenou část do tohoto receptu nepotřebujete. Gothaj a nakládané okurky nakrájejte do tvaru hranolek. Všechny takto připravené suroviny vložte do mlýnku na maso, mixéru nebo do sekáčku na potraviny. Až budete mít vše nádherně namleté, přesuňte to do mísy.
Poté můžete přidat suroviny pro dochucení, jako je hořčice, kečup, tatarská omáčka, mletý černý pepř a mletá paprika. Všechno v míse důkladně promíchejte a můžete podávat. Nejlépe bude chutnat pomazánka na čerstvém pečivu. Když si upečete domácí pečivo, pochopitelně si pochutnáte nejvíce. A jestli máte rádi chuť gothaje, nesmíte už váhat ani minutu a rovnou se pusťte do přípravy. Použít ho můžete jako pohoštění i na svačinu nebo lehkou večeři. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: cooky.cz