Banánový koláč s čokoládovým zdobením se rozplývá na jazyku

Banány jsou přirozeně sladké, a proto se skvěle hodí pro mnoho dezertů. Vyrobit si z nich můžete skvělé muffiny, přidat je do pudinku a mnoho dalšího. Dnes se ovšem soustředíme na recept, který pracuje s banány hned dvěma způsoby a výsledek vypadá jako z cukrárny. Výroba není složitá, i když na první pohled potřebujete hodně věcí. Tak pojďme na to!

Reklama

Co budete potřebovat?

Dezert se skládá ze sušenkového základu, krému z mascarpone a pár věcí na ozdobu. Všechno zpracujete velmi snadno, rychle a získáte vynikající dezert. Nenechte se odradit množstvím surovin, protože tento dezert je velmi jednoduchý a rozplývá se na jazyku. Proto rozhodně stojí za zkoušku. Na výrobu sušenkového základu potřebujete:

  • vanilkové sušenky – 20 dkg,
  • máslo – 5 dkg,
  • šlehačka – 3 lžíce,
  • vanilkový cukr – 2 sáčky.

Na krém:

  • mascarpone – 30 dkg,
  • šlehačka – 4 dl,
  • fixace pěny – 2 sáčky,
  • moučkový cukr – 4 lžíce,
  • banány – 2 ks.
Shutterstock

Na ozdobu:

Reklama
  • banán – 1 ks,
  • hořká čokoláda – 5 dkg,
  • máslo – 1 lžička.

Pracovní postup

Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte do nich máslo, šlehačku a cukr. Vše promíchejte a vyložte touto směsí dortovou formu. Důkladně směs přitlačte, aby vytvořila dno dezertu. Vyšlehejte šlehačku a přidejte fixaci pěny. Banány rozmačkejte, smíchejte s mascarpone a cukrem. Vše důkladně promíchejte s připravenou pěnou. Smetanu vložte do dortové formy na sušenkový základ. Vyrovnejte ji krém stěrkou a vyskládejte na jeho povrch banán nakrájený na kolečka.

Shutterstock

Nakonec si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a celý dezert ozdobte čokoládovou polevou. Vložte hotový dezert minimálně na 2 hodiny do lednice a potom si ho můžete vychutnat. Až dezert zcela ztuhne, můžete z něj sundat dortovou formu. Z tohoto důvodu je dobré mít formu s odnímatelnými stranami, protože s tou vám to půjde nejlépe. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama