Také se vám občas stane, že nestíháte a potřebujete vymyslet něco opravdu rychlého k obědu? Mě se to děje poměrně často, takže rozhodně není na škodu mít nějaké to eso v rukávu. U nás se hodně osvědčilo kuřecí masíčko na žampionech, které připravím za pár minut a pokaždé si skvěle pochutnáme.
Ne vždycky nám to časově vyjde tak, abychom se mohli třeba na 3 hodinky zavřít do kuchyně a tam kulinářsky čarovat. Stačí se třeba vrátit později od lékaře nebo si o víkendu zaslouženě přispat a stihnout pak oběd přesně na 12 může být docela problém. Naštěstí i vy nyní budete znát úžasný recept na kuřecí masíčko na žampionech, které připravíte za chviličku a zaručeně s ním uděláte dojem.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 500 g kuřecích prsíček
- 300 g žampionů
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 polévkovou lžíci másla
- 1/2 čajové lžičky oregana
- 2 čajové lžičky hladké mouky na zahuštění
- 2/3 hrníčku kuřecího bujonu
- svazek čerstvé petrželky
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Kuřecí masíčko omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
- Osolte a opepřete jej podle chuti a posypejte ho z obou stran oreganem.
- Česnek oloupejte a prolisujte. Poté jím potřete kuřecí maso.
- Na pánev dejte olej, nechte ho rozpálit a poté na něm kuřecí maso orestujte, aby se zatáhlo.
- Žampiony omyjte, nakrájejte na plátky a přidejte k masu. Společně restujte asi 3 minuty.
- Přidejte bujon, vše promíchejte a přikryjte pokličkou.
- Stáhněte plamen a nechte vařit 10 minut, občas promíchejte.
- Po deseti minutách maso zalijte smetanou, promíchejte a povařte ještě 7 minut.
- Přidejte do omáčky máslo, nasekanou petrželku a bude-li to potřeba, zahustěte moukou.
Kuřecí masíčko na žampionech je výborné s bramborami, bramborovou kaší a skvěle chutná třeba i s rýží. Záleží jen na vás, s jakou přílohou si na něm pochutnáte.