Redakce ProSvět.cz
7 prosince, 2018

Také se vám občas stane, že nestíháte a potřebujete vymyslet něco opravdu rychlého k obědu? Mě se to děje poměrně často, takže rozhodně není na škodu mít nějaké to eso v rukávu. U nás se hodně osvědčilo kuřecí masíčko na žampionech, které připravím za pár minut a pokaždé si skvěle pochutnáme.

Ne vždycky nám to časově vyjde tak, abychom se mohli třeba na 3 hodinky zavřít do kuchyně a tam kulinářsky čarovat. Stačí se třeba vrátit později od lékaře nebo si o víkendu zaslouženě přispat a stihnout pak oběd přesně na 12 může být docela problém. Naštěstí i vy nyní budete znát úžasný recept na kuřecí masíčko na žampionech, které připravíte za chviličku a zaručeně s ním uděláte dojem.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 300 g žampionů
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 polévkovou lžíci másla
  • 1/2 čajové lžičky oregana
  • 2 čajové lžičky hladké mouky na zahuštění
  • 2/3 hrníčku kuřecího bujonu
  • svazek čerstvé petrželky
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kuřecí masíčko omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Osolte a opepřete jej podle chuti a posypejte ho z obou stran oreganem.
  3. Česnek oloupejte a prolisujte. Poté jím potřete kuřecí maso.
  4. Na pánev dejte olej, nechte ho rozpálit a poté na něm kuřecí maso orestujte, aby se zatáhlo.
  5. Žampiony omyjte, nakrájejte na plátky a přidejte k masu. Společně restujte asi 3 minuty.
  6. Přidejte bujon, vše promíchejte a přikryjte pokličkou.
  7. Stáhněte plamen a nechte vařit 10 minut, občas promíchejte.
  8. Po deseti minutách maso zalijte smetanou, promíchejte a povařte ještě 7 minut.
  9. Přidejte do omáčky máslo, nasekanou petrželku a bude-li to potřeba, zahustěte moukou.

Kuřecí masíčko na žampionech je výborné s bramborami, bramborovou kaší a skvěle chutná třeba i s rýží. Záleží jen na vás, s jakou přílohou si na něm pochutnáte.

Sdílejte článek