Italské pokrmy jsou milované lidmi po celém světě. Bruschetta patří mezi nejoblíbenější pochoutky, které se připravíte během chvilky a také je sníte během chvilky. Jedná se o slavný předkrm, který najdete i v těch nejlepších italských restauracích. Dobrou zprávou je, že si ji můžete připravit doma a zaplatíte za ni jen zlomek ceny. Navíc ji můžete připravit i na večírky místo českých chlebíčků.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto předkrmu nepotřebujete příliš mnoho surovin a všechny velmi rychle zpracujete. Za pouhých 10 minut bude předkrm hotový a naservírovaný na talířích. Hlavně potřebujete kvalitní rajčata, abyste získali tu nejlepší chuť. Proto si zvolte oválná (Roma) rajčata, která na tento pokrm mají tu nejlepší chuť i šťavnatost. Na výrobu italské bruschetty potřebujete:
- rajčata – 6 ks,
- listy bazalky – 1/3 šálku,
- česnek – 5 stroužků,
- balzamikový ocet – 1 lžíce,
- olivový olej – 2 lžíce,
- mořská sůl – ½ lžičky,
- černý pepř – ¼ lžičky,
- balzamiková glazura – volitelně.
Ostatní suroviny:
- bageta – 1 ks,
- olivový olej – 3 lžíce,
- strouhaný parmazán – 1/3 šálku.
Pracovní postup
Rajčata rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Poté je nakrájejte na kostičky. Rajčata bez semínek a šťávy vložte do mísy. Lístky bazalky srolujte do trubiček. Ostrým nožem je nakrájejte na plátky a přidejte k rajčatům. Česnek jemně nasekejte. Lžičku česneku smíchejte s olivovým olejem a dejte na stranu. Zbytek česneku dejte k rajčatům a přidejte do mísy 2 lžíce olivového oleje, balzamikový ocet, sůl a pepř. Všechno jemně a opatrně promíchejte.
Nechte marinovat 15-30 minut. Bagetu nakrájejte na plátky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je česnekem vylouhovaným v oleji. Vršek posypte strouhaným parmazánem a pečte po dobu 5 minut při střední teplotě a potom 1-2 minuty při vysoké teplotě. Vyndejte plech z trouby, na každý kousek bagety dejte trochu rajčatové směsi a zakapejte balzamikovým octem. Poslední krok můžete přeskočit. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: engineeredmama.com