Bublanina s borůvkami a tvarohem

Ingredience:

Na těsto:

  • 4 vajíčka
  • 290 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl mléka nebo vlažné vody (já dala vodu)
  • Pár kapek citronové šťávy a rumu (nemusí být)
  • Půl sáčku prášku do pečiva
  • Špetka soli

Na tvarohovou náplň:

Čtěte také: Rychlá česneková pomazánka na oslavy i na chuť!

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • Cukr podle chuti
  • 1 vajíčko
  • Necelá půlka sáčku pudinku za studena Olé (kokosový)
foto od paní J. Jančíkové

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Připravte plech o rozměrech 30×40 cm, vymažte ho máslem a vysypte polohrubou moukou.
  3. Oddělte žloutky od bílků.
  4. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.
  5. Žloutky s moučkovým cukrem vyšlehejte do husté pěny. Postupně přidávejte olej, mouku s práškem do pečiva a vodu nebo mléko. Vše dobře prošlehejte.
  6. Ručně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků do těsta.
  7. Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně rozetřete.

Příprava tvarohové náplně:

  1. Tvaroh vymíchejte s cukrem podle chuti, přidejte vajíčko a půl sáčku pudinku za studena Olé (kokosový). Vše dobře promíchejte.
  2. Tvarohovou směs lžící rovnoměrně rozprostřete na těsto.

Dokončení:

  1. Na tvarohovou náplň rovnoměrně rozprostřete borůvky.
  2. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30-35 minut, dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a těsto nebude propečené.

Tip:

Po upečení nechte bublaninu vychladnout a nakrájejte na kostky. Tento recept je skvělý na letní dny, kdy jsou borůvky čerstvé a chutné. Dobrou chuť!

Recept nám zaslala paní J. Jančíková