Chcete zhubnout? Zkuste dietu s vývarem! Tuky se po ní doslova rozpouští!

Pokud vynecháváte polévky v obavě z toho, že byste po nich mohli přibrat, neděláte dobře. Je pravda, že kalorická hodnota polévky a hlavního chodu se může vyšplhat na závratné číslo, což je ten důvod, proč polévku spousta dietologů neschvaluje. Existuje ale dieta, která se zaměřuje na konzumaci polévkových vývarů. Díky ní můžete za tři týdny zhubnout až tři kilogramy! Tato dieta nepředstavuje hazard se zdravím a navíc příznivě ovlivňuje vzhled pokožky. Správně připravený vývar je nízkokalorický, proto ho můžete jíst prakticky bez omezení.

Jak připravit vývar?

Jakým způsobem tedy připravit vývar tak, aby byl zdravý? Nebudete potřebovat nic speciální, postačí vám návštěva i menšího supermarketu nebo i vesnického obchodu. Vývar konzumujte dva dny v týdnu, ale je velmi důležité, aby se nejednalo o dva po sobě jdoucí dny. Vývar můžete uvařit z jakéhokoli masa nebo například z kostí. Důležité je, aby součástí správného vývaru byly také kosti.

Proč jsou kosti tak důležité?

Díky tomu, že vývar budete připravovat jak z masa, tak také z kostí, získáte pokrm, který je bohatý na kolagen. To je látka, která je velice důležitá pro zachování elasticity naší pleti. Také brání předčasnému stárnutí a také vzniku vrásek. I když díky této dietě zhubnete rychle, nemusíte se obávat vzniku strií, protože elasticita vaší pokožky je zaručena. Kolagen je také důležitý pro vaše klouby.

Čtěte také: Tyto návyky vypadají jaké správné. Ve skutečnosti si jimi jenom obližujeme

Vaření vývaru

Můžete využít tlakový hrnec, v kterém je pokrm hotový už za jednu a půl hodiny. Nebo můžete vařit tradiční metodou – což může trvat i čtyři hodiny. Kromě masa a kostí přidejte také zeleninu: mrkev, cibuli, řapíkatý celer, rajčatovou šťávu. Dále pak přilijte trochu octa a přidejte koření: bobkový list, pepř, tymián, strouhaný zázvor, citronová šťáva. Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Po uvaření konzumujte v množství, jakém chcete. Tři porce obsahují totiž jen 84 kalorií.