Domácí buchty z formy nebo z pekáče jsou velmi oblíbené, protože na ně potřebujete jen pár věcí, které jednoduše hodíte do mísy, promícháte a máte hotovo. Tento recept není jiný, takže těsto bude hotové za pár minut. Potom už ho stačí jen upéct, polít čokoládou a máte k dispozici nejen krásný, ale hlavně chutný dezert pro celou rodinu.
Co budete potřebovat?
Smíchejte jen pár ingrediencí dohromady a nezapomeňte na chutný mák. Makové buchty jsou velmi populární a zdravé. Když k tomu přidáte jogurt, užijete si jedinečnou strukturu a nebudete mít pocit, že je buchta příliš suchá. Proto vás tento recept potěší a skvěle se hodí na snídani, ke svačině, ke kávě i k čaji. Na výrobu potřebujete:
- jogurt – 2 hrnky,
- mouka – 2 hrnky,
- cukr – 1 hrnek,
- krupice – 1 hrnek,
- mák – 100 gramů,
- olej – ½ hrnku,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- prášek do pečiva – 1 balíček,
- čokoládová poleva.
Pracovní postup
Pamatujte, že jedním hrnkem se zde myslí 180 gramů nebo 200 ml. Jakmile budete mít všechny ingredience pohromadě, pusťte se do toho. Do mísy nalijte jogurt a všechny ostatní ingredience (kromě čokoládové polevy). Jemně vše promíchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Připravte si vhodnou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou, anebo ji vyložte pečicím papírem. Je pouze na vás, jakou formu použijete, ale doporučuje se použít průměr 28 centimetrů.
Směs nalijte do připravené formy a nezapomeňte s ní důkladně bouchnout o pracovní desku. Tento krok nepřeskakujte, protože se tím zbavíte vzduchových bublin, které se v těstu mohou objevit. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu asi 40 minut, dokud povrch nebude zlatý a neoddělí se od stěn formy. Buchtu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji zalijte čokoládovou polevou. Počkejte, až čokoláda ztuhne a můžete podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: kuhinja-zdravlje.xyz