Léto doslova láká k tomu dopřát si ledové osvěžení v podobě zmrzliny. Nejezte ale tu kupovanou – je zbytečně drahá a také plná sladidel a konzervantů, které vašemu tělu nijak neprospívají. Zkuste si připravit tuto snadnou zmrzlinu, ve které nehraje prim mléko ani smetana, ale něco úplně jiného.
Vyzkoušejte jednoduchý recept, který je úžasnou alternativou klasické zmrzliny. Banánovou zmrzlinu připravíte rychle, snadno ji dochutíte dle vašich představ a děti ani nepoznají, že jedí něco mnohem zdravějšího než klasický mražený krém z obchodu.
Základní postup
Budete potřebovat:
- Banány – 4 kusy
Banány nakrájejte na kolečka a nechte je zamrazit v mrazáku. Dejte je do sáčku, aby banán nenatáhl vůně dalších potravin v mrazáku.
Jakmile je banán pořádně zmrzlý, dejte jej do mixéru a rozmixujte. Zmrzlinu můžete hned jíst, ale bude už povolenější. Pokud ji máte rádi ledovou, ještě ji dejte na chvíli zamrazit.
Čokoládová zmrzlina
- Banány – 3 kusy
- Neslazené kakao – 6 lžic
- Smetana – 4 lžíce
- Vanilkový extrakt – 1 lžička
Podle postupu nahoře si připravte banánový základ. Pak do mixéru přidejte kakao, smetanu a vanilkový extrakt a vše míchejte, dokud nevznikne dokonale hladký krém.
Dejte zmrznout a můžete si vychutnat prvotřídní ledovou pochoutku.
Jahodová zmrzlina
- Banány – 3 kusy
- Nasekané mražené jahody – 2 hrnky
- Smetana – 2 lžíce
Vyrobte si banánový krém a do něj přidejte mražené jahody a smetanu a mixujte, dokud se vše nespojí.
Máte dokonalou jahodovou zmrzlinu, ve které zcela zanikne původní chuť banánů.
Arašídové máslo
- Banány – 3 kusy
- Arašídové máslo – 6 lžic
- Med – 4 lžičky
Vyrobte si banánový krém a postupně do něj zašlehávejte burákové máslo a med a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému.
Pokud chcete, můžete do směsi přidat i kousky celých arašídů, aby byla zmrzlina křupavější. Dejte do mrazničky a vychutnejte si lahodné letní osvěžení.
ZDROJ: babcineprzepisy.pl