Čokoládový dort s pudinkem je snadný a velmi krémový

Měkký a jemný dezert s piškotem, pudinkem a čokoládovou polevou si vychutnáte po celý rok. Nepotřebujete žádné sezónní suroviny, takže si na něm můžete pochutnat kdykoli. Navíc ho připravíte za poměrně krátkou dobu a potěšíte nejen rodinu, ale také své přátele a návštěvy. Skvělé je, že na první pohled vypadá jako dezert z cukrárny, takže můžete všechny ohromit.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento dezert se skládá z několika částí, ale každou z nich připravíte velmi jednoduše a rychle. Proto se nemusíte obávat, že nad ním strávíte v kuchyni celý den. A zaručujeme, že výsledek chutná i vypadá naprosto dokonale. Na piškot potřebujete:

Reklama
  • vejce – 4 ks,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • cukr – 200 gramů,
  • olej – 100 ml,
  • mouka – 190 gramů,
  • kakao – 2 lžíce,
  • prášek do pečiva – 2 lžičky.
Shutterstock

Smetanový krém:

  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 200 gramů,
  • vanilkový pudink – 1 balíček,
  • mléko – 600 ml,
  • sladká smetana – 200 ml,
  • máslo – 150 gramů.

Poleva:

Reklama
  • čokoláda – 200 gramů,
  • máslo – 60 gramů,
  • mléko – 50 ml.
Shutterstock

Pracovní postup

Nejdřív si připravte náplň. Rozšlehejte dvě vejce (mixérem) a přidejte cukr. Důkladně promíchejte. Přidejte vanilkový cukr, 3 lžíce mouky a promíchejte mixérem. Přidejte mléko a znovu promíchejte. Dejte směs na plotnu a vařte, dokud náplň nezhoustne. Poté hrnec zakryjte alobalem a nechte vychladnout. Mezitím si připravte těsto. Smíchejte vejce, vanilkový cukr, cukr a olej. Vše promíchejte. Nakonec přidejte také mouku, kakao a prášek do pečiva.

V samostatné misce vyšlehejte sladkou smetanu. Vyšlehejte také máslo s vychladlým pudinkem a nakonec přidejte šlehačku a znovu vyšlehejte. Upečené těsto nechte vychladnout a podélně rozkrojte. Spodní část namočte do malého množství mléka a namažte polovinou náplně. Položte druhou polovinu těsta a naneste druhou polovinu krému. Vložte na 1 hodinu do lednice. Poté dezert zalijte čokoládovou polevou a znovu vložte do lednice, aby čokoláda ztuhla. Dobrou chuť!

Zdroj: mojakuhinja.net

Reklama