Měkký a jemný dezert s piškotem, pudinkem a čokoládovou polevou si vychutnáte po celý rok. Nepotřebujete žádné sezónní suroviny, takže si na něm můžete pochutnat kdykoli. Navíc ho připravíte za poměrně krátkou dobu a potěšíte nejen rodinu, ale také své přátele a návštěvy. Skvělé je, že na první pohled vypadá jako dezert z cukrárny, takže můžete všechny ohromit.
Co budete potřebovat?
Tento dezert se skládá z několika částí, ale každou z nich připravíte velmi jednoduše a rychle. Proto se nemusíte obávat, že nad ním strávíte v kuchyni celý den. A zaručujeme, že výsledek chutná i vypadá naprosto dokonale. Na piškot potřebujete:
- vejce – 4 ks,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- cukr – 200 gramů,
- olej – 100 ml,
- mouka – 190 gramů,
- kakao – 2 lžíce,
- prášek do pečiva – 2 lžičky.
Smetanový krém:
- vejce – 2 ks,
- cukr – 200 gramů,
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- mléko – 600 ml,
- sladká smetana – 200 ml,
- máslo – 150 gramů.
Poleva:
- čokoláda – 200 gramů,
- máslo – 60 gramů,
- mléko – 50 ml.
Pracovní postup
Nejdřív si připravte náplň. Rozšlehejte dvě vejce (mixérem) a přidejte cukr. Důkladně promíchejte. Přidejte vanilkový cukr, 3 lžíce mouky a promíchejte mixérem. Přidejte mléko a znovu promíchejte. Dejte směs na plotnu a vařte, dokud náplň nezhoustne. Poté hrnec zakryjte alobalem a nechte vychladnout. Mezitím si připravte těsto. Smíchejte vejce, vanilkový cukr, cukr a olej. Vše promíchejte. Nakonec přidejte také mouku, kakao a prášek do pečiva.
V samostatné misce vyšlehejte sladkou smetanu. Vyšlehejte také máslo s vychladlým pudinkem a nakonec přidejte šlehačku a znovu vyšlehejte. Upečené těsto nechte vychladnout a podélně rozkrojte. Spodní část namočte do malého množství mléka a namažte polovinou náplně. Položte druhou polovinu těsta a naneste druhou polovinu krému. Vložte na 1 hodinu do lednice. Poté dezert zalijte čokoládovou polevou a znovu vložte do lednice, aby čokoláda ztuhla. Dobrou chuť!
Zdroj: mojakuhinja.net